Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 20-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-11-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.50 uur
Parkeeroverlast

IJSSELSTEIN Op maandagavond 19 november heeft de politie naar aanleiding van klachten gecontroleerd op parkeeroverlast in de Edelstenenbuurt en de Uranus.

Zes auto`s werden voorzien van een bekeuring omdat zij op het trottoir stonden geparkeerd en twee omdat zij op een woonerf (niet in een parkeervak) stonden geparkeerd. Tevens werden drie auto-eigenaren op hun parkeergedrag aangesproken, waarna de auto`s werden weggehaald.

Personeel Rijkswaterstaat staat buiten

NIEUWEGEIN Op maandag 19 november is een gebouw van Rijkswaterstaat door actievoerders bezet.

Even na zeven uur in de ochtend werd het personeel van Rijkswaterstaat door een dertigtal actievoerders belet het gebouw van Rijkswaterstaat aan de Zoomstede binnen te gaan. Tevens werd het gebouw door tien actievoerders bezet gehouden. Zij voerden in het algemeen actie tegen het feit dat het wegennet steeds meer de plaats van de natuur inneemt en speciaal tegen de verbreding van de A12.

Door de politie zijn in alle rust de actievoerders voor de ingang van het gebouw en uit het gebouw verwijderd. Alles had en zeer vreedzaam karakter en er werden geen aanhoudingen verricht. Nadat de bezettingsactie was beëindigd, heeft een gesprek tussen de actievoerders en de directie van Rijkswaterstaat plaatsgevonden.

Fietser valt

NIEUWEGEIN Op maandag 19 november is een fietser gevallen en daarbij gewond geraakt.

Rond half vier in de middag reed een 17-jarige fietser uit Nieuwegein over de Wierselaan. Op een gegeven moment raakte het voorspatbord van zijn fiets los, waardoor hij met zijn fiets ten val kwam. Hij werd met een ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Hij bleek o.a. een gebroken pols en een hersenschudding aan de valpartij te hebben overgehouden. Hij mocht na behandeling naar huis.

Winkeldievegge

NIEUWEGEIN Op maandag 19 november is een vrouw voor winkeldiefstal aangehouden. Zij bleek bij meerdere winkels goederen te hebben weggenomen.

Rond Vier uur in de middag zag een medewerker van een winkel in Cityplaza dat een vrouw meerdere levensmiddelen in een tas stopte en zonder deze af te rekenen de kassa passeerde. Hij hield de vrouw, 35 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, aan.

Bij het nakijken van haar tas bleken daar niet alleen voor ruim f 90,- van diefstal afkomstige goederen uit de betreffende winkel in te zitten, maar ook nog kennelijk van diefstal afkomstige goederen uit twee andere winkels op Cityplaza. Hierbij ging het om kleding en om kerstverlichting.

De vrouw werd naar het politiebureau overgebracht. Bij haar verhoor bekende zij de goederen bij drie winkels te hebben gestolen. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie