Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zeilster niet naar wereldkampioenschappen in Argentinië

Datum nieuwsfeit: 20-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Actueel

Zeilster toch niet naar wereldkampioenschappen in Argentinië
Bron: Rechtbank Utrecht

Datum actualiteit: 20-11-2001

Eind 2001 en begin 2002 vinden in Argentinië de wereldkampioenschappen zeilen in de jeugdklasse "cadet" plaats.
De vader van een zeilster die door het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond (KNWV) niet is geselecteerd voor de wereldkampioenschappen, vordert in dit kort geding dat zijn dochter alsnog voor de wereldkampioenschappen wordt voorgedragen, omdat een van de collega-zeilsters die wel is geselecteerd, niet aan het selectiereglement van de Dutch Cadet Class Association (DCCO) (die de voordracht aan de KNWV doet) heeft voldaan.
De president overweegt dat beslissingen van verenigingen genomen binnen het kader van hun statuten in het algemeen niet in aanmerking komen voor toetsing door de burgerlijke rechter (in kort geding). Slechts indien na marginale toetsing aannemelijk is dat een vereniging in redelijkheid niet tot haar beslissing heeft kunnen komen, kan een voorlopige voorziening op haar plaats zijn.
De KNWV is niet gebonden aan het selectiereglement van de DCCO. De omstandigheid dat de KNWV feitelijk altijd de voordracht van de DCCO volgt, doet er niet aan af dat de KNWV een eigen verantwoordelijkheid ten aanzien van de selectie van de zeilsters heeft. De KNWV heeft naar het oordeel van de president in redelijkheid tot het besluit kunnen komen om de voordracht van de DCCO te volgen. De president wijst de vordering dan ook af.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AD5873
(Zie het originele bericht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie