Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 20-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-11-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 12.15 uur) Dinsdag 20 november 2001

Margraten, stier doodt man:
Een 46 jarige inwoner van Margraten is maandagmiddag 19 november 2001 op zijn landbouwbedrijf om het leven gekomen nadat hij door een stier werd aangevallen.
De inwoner van Margraten was maandagmiddag omstreeks 12.00 uur in een van de stallen van zijn bedrijf bezig met het oormerken van een stier. Dit oormerken geschiedde onder toezicht van een dierenarts die de stier een injectie gegeven had om hem rustig te houden. Mogelijk is de inwoner van Margraten te vroeg de kooi binnengegaan om de stier vast te leggen. De stier stootte de landbouwer met zijn horens in de buik en nadat het slachtoffer was komen te vallen stootte de stier nogmaals het slachtoffer waarbij deze in het hoofd werd getroffen. Het slachtoffer kwam vrijwel meteen te overlijden.
De arbeidsinspectie stelt samen met de politie een onderzoek in.

Maastricht, hennepkwekerij aangetroffen:
De politie heeft maandagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen een 31 jarige inwoner van Maastricht, nadat in zijn woning een hennepkwekerij werd aangetroffen.
Omstreeks 13.00 uur stelde de politie in aanwezigheid van de bewoner een onderzoek in diens woning in, naar aanleiding van het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Op de zolderverdieping van de woning trof de politie een hennepkwekerij aan bestaande uit 327 hennepplanten die beschenen werden door elf assimilatielampen. Na het aantreffen van de kwekerij werd de bewoner aangehouden waarna hij voor verder onderzoek ingesloten werd aan het politiebureau. De politie heeft de gehele kwekerij ontmanteld. In beslag genomen werden de planten, de assimilatielampen, een koolstoffilter, ventilatieapparatuur, 11 transformatoren en een hygrometer. Na overleg met de Officier van Justitie en na monsterneming van de planten werden de hennepplanten meteen vernietigd. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. Het proces-verbaal wordt afgehandeld in het kader van snelrecht. De bewoner heeft van de Officier en Justitie een transactievoorstel gekregen van fl.5250,- waarmee hij door betaling daarvan een verdere stafvervolging kan voorkomen. Bij niet betalen moet de bewoner zicht bij de Officier verantwoorden.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 57 jarige inwoner van Heerlen is maandagmiddag 19 november 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist veroorzaakte maandagmiddag omstreeks 13.00 uur op de Hoge Weerd te Maastricht een kop staart aanrijding ter hoogte van de afslag met de Balsiembeemd, waarbij hij met zijn auto tegen de achterkant van de voor hem rijdende automobilist aanreed. Door de aanrijding ontstond lichte schade. Andere weggebruikers hadden de automobilist kort voor de aanrijding over de Hoge Weerd zien rijden waarbij hij meer dan de breedte van de rijbaan nodig had en meerdere malen met de rechter wielen in de berm terecht kwam. Bij het eerste contact van de gewaarschuwde politie met de veroorzaker van de aanrijding bleek dat deze naar alcohol rook, hetgeen een blaastest nog een bevestigde. Aan het politiebureau wees de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1.8 promille. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon de inwoner van Heerlen huiswaarts.

Maastricht, autobrand:
Maandagmorgen 19 november 2001 is het motorcompartiment van een personenauto geheel uitgebrand op de Cabergerweg te Maastricht. De 54 jarige bestuurder van de auto bemerkte tijdens het rijden dat plotseling rook onder de motorkap vandaan kwam. Hij bracht meteen zijn auto langs de kant van de weg tot stilstand en opende daarna de motorkap. De vlammen sloegen daarop alle kanten uit waarop de kap weer werd gesloten en de brandweer werd gewaarschuwd. Deze had de brand snel onder controle. Niet voorkomen kon worden dat het motorcompartiment geheel uitbrandde. Een bergingsbedrijf heeft de auto moeten wegslepen. De oorzaak van de brand kon niet meer achterhaald worden.

Maastricht, winkeldief aangehouden:
Een 20 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandagmiddag 19 november 2001 door de politie aangehouden nadat hij in een parfumerie gelegen aan de Grote Staat te Maastricht een winkeldiefstal pleegde.
De winkeldief ontvreemdde in de parfumerie twee flesjes parfum ter waarde van ruim fl. 130,- en wilde de winkel verlaten. Toen hij door het personeel ter verantwoording werd geroepen zette hij het meteen op een lopen. Twee bedrijfsbeveiligers achtervolgden de winkeldief tot op de Boschstraat. Daar zag een politieman in vrije tijd de bedrijfsbeveiligers achter de dief aanrennen. Een van de bedrijfsbeveiligers stapte bij de politieman in de auto waarna de vluchtende dief snel achterhaald en aangehouden kon worden. Hij had beide flesjes parfum nog in zijn bezit. Aan het politiebureau werd tegen de winkeldief proces-verbaal opgemaakt. In het kader van snelrecht zal hij worden vervolgd. Na verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten. De flesjes parfum zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie