Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

100e Gemeente online op GemeenteBanen.nl

Datum nieuwsfeit: 20-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

JOBSREPUBLIC

Nederlandse Gemeenten gaan massaal over op webwerving

Persbericht

100e gemeente online op GemeenteBanen.nl

De onverkort omvangrijke arbeidskrapte in ons land, gevoegd bij de omstandigheid dat de gemeentelijke en lagere overheden te maken hebben met een vergrijzend personeelsbestand, maken dat steeds meer Nederlandse gemeenten voor hun personeelswerving aangewezen zijn op het Internet. Voor het Alkmaarse internetbedrijf JobsRepublic.com was dit eind vorig jaar aanleiding tot de lancering van www.GemeenteBanen.nl 'de nationale wervingssite voor Nederlandse gemeenten'. De site richt zich - als enige wervingssite in Nederland - uitsluitend op het bijeenbrengen van de vraag naar en het aanbod van (potentiële) gemeentelijke functionarissen. Gemeenten en andere lagere overheidsinstellingen worden door middel van een abonnement in staat gesteld om hun volledige vacature-aanbod op de site te plaatsen. Met het vandaag 'online' gaan van de 100e gemeente, de Noordhollandse gemeente Anna Paulowna, bereikte GemeenteBanen.nl een belangrijke mijlpaal. Ca. 50 andere gemeenten en lagere overheidsinstellingen hebben zich al geabonneerd of staan op het punt op korte termijn online te gaan. Naar verwachting zal het aantal deelnemende gemeenten binnen de eerste helft van het nieuwe jaar toenemen tot tenminste 200. Op dit moment heeft GemeenteBanen.nl een dekking van 20% van alle Nederlandse gemeenten en trekt zij maandelijks ca. 75.000 unieke bezoekers, een aantal dat naar verwachting nog dit jaar zal groeien naar 100.000 unieke bezoekers. Daarnaast bevat de site een cv-bank met op dit moment bijna 2500 geanonimiseerde, actuele, cv's die door de deelnemende gemeenten gratis kunnen worden geraadpleegd. Een binnenkort te starten wervingscampagne onder banenzoekers moet er voor zorgen, dat deze cv-bank met 7500 cv's wordt uitgebreid tot tenminste 10.000 cv's. GemeenteBanen.nl is inmiddels de grootste Nederlandse wervingssite binnen de sector overheid.
Om de Nederlandse gemeenten nóg beter van dienst te kunnen zijn, zal GemeenteBanen.nl in februari van het komend jaar een geheel vernieuwde versie van de site lanceren. Daarmee zullen gemeenten onder meer kunnen beschikken over een uitgebreid backoffice- en sollicitatie-managementsysteem met diverse uitgebreide workflow-opties, waarmee onder meer zowel online als offline sollicitanten en wervingsacties beheerd kunnen worden. Daarnaast is het systeem voorbereid op de koppeling van intranet -en extranettoepassingen voor interne arbeidsmarktdoeleinden. Verder wordt door de ontwikkelaars van GemeenteBanen.nl hard gewerkt aan verdere uitbreiding en vervolmaking van de functionaliteit van de site in de richting van een volledig op de behoeften van de gemeentelijke en lagere overheden toegesneden 'web based'
personeelsinformatiemedium.
Alkmaar, 20 november 2001.
Nadere inlichtingen over GemeenteBanen.nl kunt u inwinnen bij JobsRepublic.com/GemeenteBanen.nl
Mevrouw Peggy Tromp, Account Executive:
Tel. nr. 072 - 582 10 29 (direct) of 072 - 582 10 20 (algemeen.), e-mail: (ptromp@jobsrepublic.com)

20 nov 01 16:01

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie