Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bekendheid milieukeur verder gestegen

Datum nieuwsfeit: 20-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Milieukeur

BEKENDHEID MILIEUKEUR VERDER GESTEGEN

Dit jaar heeft een onderzoek plaatsgevonden naar de bekendheid van Milieukeur, vergelijkbaar met het onderzoek in 1999. Uit het onderzoek is gebleken dat de bekendheid van Milieukeur verder is gestegen ten opzichte van 1999. De geholpen naamsbekendheid is gestegen van 57% naar 72%. De spontane naamsbekendheid van Milieukeur is gelijk gebleven ten opzichte van 1999, namelijk 22%. Het onderzoek is uitgevoerd door DTC/Rijksvoorlichtingsdienst in opdracht van het Ministerie van VROM naar aanleiding van de massamediale campagne voor Milieukeur in de zomer van dit jaar.

Uiteraard zijn wij erg blij met de stijging van de naamsbekendheid, aldus André Mascini, directeur van Stichting Milieukeur. Ook de stijgende belangstelling van het bedrijfsleven in Milieukeur is erg positief te noemen. Er vindt een gestage groei van producten met Milieukeur plaats. Met name binnen de agrarische sector zijn op dit moment veel verschillende projecten waarin Milieukeurproductie alle aandacht krijgt.

Uit het onderzoek blijkt dat de meerderheid van de consumenten weet waar Milieukeur voor staat. Hierbij wordt met name aangegeven dat Milieukeur staat voor milieuvriendelijke producten en voor producten die aan strenge milieueisen voldoen. De meeste ondervraagden vinden Milieukeur een handig hulpmiddel bij het maken van milieuvriendelijke keuzes. De consumenten staan positief tegenover Milieukeur en hebben waardering voor het keurmerk voor milieukwaliteit.

Milieukeur
Stichting Milieukeur is in 1992 op initiatief van de overheid (Ministerie van VROM en EZ en sinds 1995 het Ministerie van LNV) opgericht. Het doel van Milieukeur is het stimuleren van milieubewust handelen door producent en consument. Milieukeur wordt beheerd door de onafhankelijke Stichting Milieukeur, waarin consumenten- en milieuorganisaties, producenten, detailhandel en overheid deelnemen. Wanneer een product Milieukeur heeft verkregen betekent dit dat het, ten opzichte van de meeste vergelijkbare producten, minder milieubelastend is. Op dit moment is Milieukeur onder andere te vinden op verf, bungalowparken, campings, groepsaccommodaties, brandblussers, kopieerpapier, etiketten, schoenen, linoleum, schrijfblokken, toiletpapier, autoreinigingsmiddelen, autowasstraten, kattenbakvulling, varkensvlees, planten, substraat, gesneden groente, aardbeien, appels, peren, uien, appelsap en aardappelen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie