Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw keurmerk voor ICT waarborgt performance

Datum nieuwsfeit: 20-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Unie van elektrotechnische ondernemers

In 2000 investeerde Nederland 33 miljard in ICT NIEUW KEURMERK VOOR ICT WAARBORGT PERFORMANCE

Zoetermeer, 20 november 2001

Zoetermeer -Vanaf 1 januari is er een nieuw keurmerk voor installateurs en ontwerpers van computer- en communicatienetwerken. Het 'ICT-Keur' garandeert dat de netwerken professioneel en volgens specificaties worden aangelegd. Het 'ICT-Keur' wordt morgen, 21 november in Utrecht gepresenteerd.

Vorig jaar werd er door bedrijfsleven en organisaties ruim 33 miljard gulden geïnvesteerd in ICT. Het grootste deel daarvan ging naar computers en printers. Internet en multimedia zijn op steeds meer kantoren te vinden. De kwaliteit van netwerken en bekabeling in kantoren wordt daardoor steeds belangrijker. De verwachting is dat de investeringen in LAN-netwerken de komende jaren krachtig zullen groeien.

Het onafhankelijke ICT-Keur is een initiatief van branche-organisatie Uneto. De strenge toetsingscriteria worden gecontroleerd en bewaakt door het CITO. De certificatie-audits worden onder meer uitgevoerd door Bureau Veritas Quality International BV, Lloyds Register Quality Assurance, KIWA en Telefication. Het ICT keur heeft betrekking op het ontwerpen, aanleggen, beheren en onderhouden van inpandige data- en telecommunicatienetwerken. Het ICT Keur staat borg voor kwaliteit, deskundigheid en betrouwbaarheid van zowel de installateur als de installatie.

Brede deskundigheid en vakkennis
Gecertificeerde installateurs moeten beschikken over een brede deskundigheid en vakkennis. Zij zijn gecertificeerd op één of meer van de volgende disciplines: bekabeling/infrastructuur, netwerken en werkplekautomatisering. Binnen de discipline heeft de gecertificeerde installateur zijn expertise aangetoond op het gebied van advies en ontwerp, installatie, onderhoud en beheer.

Marktontwikkelingen
Uneto heeft het EIM een onderzoek laten uitvoeren naar de markt voor ICT. Vorig jaar werd er door Nederlandse ondernemingen en instellingen 33,8 miljard gulden (15 miljard Euro) geïnvesteerd in ICT. In 1997 was dat nog 22 miljard: een groei van bijna 60 procent. Het grootste deel (21,8 miljard gulden / 10,4 miljard Euro) werd besteed aan werkplekautomatisering zoals PC's en printers. Aan de infrastructuur (bekabeling en netwerken) werd in totaal zo'n 4,1 miljard gulden ( 1,9 miljard Euro) uitgegeven, tegen 3 miljard in 1997. Netwerken met koperkabel komen het meeste voor. Inpandige glasvezelnetwerken zijn nog steeds een zeldzaamheid. Ook de komende jaren wordt een sterke groei verwacht van de LAN-infrastructuur. Daarbij ligt het accent ligt op kennisnetwerken en mobiele toepassingen.

Symposium
Het ICT keurmerk wordt morgen, 21 november, gepresenteerd op het symposium 'ICT-infrastructuren en werkplekautomatisering' in Utrecht. Dit symposium vindt plaats in Media Plaza te Utrecht en vangt aan om 15.00 uur

Actuele informatie over het ICT Keur, alsmede een complete lijst van gecertificeerde bedrijven, is vanaf 1 december te vinden op www.ictkeur.nl.

Einde persbericht


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie