Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tech Data Europe benoemt Vice-President voor IT

Datum nieuwsfeit: 20-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tech Data
Zoek soortgelijke berichten
Tech Data

20-11-2001

Tech Data Europe benoemt Vice-President voor IT

München, 20 november 2001
Tech Data Europe heeft bekendgemaakt dat Nimesh Davé is benoemd tot Europese vice-president voor IT. Hij heeft als taak de integratie en standaardisatie van de bedrijfssystemen te bevorderen om zo te zorgen voor een betere efficiency en concurrentiepositie van Tech Data.

Davés speciefieke opdracht is een aantal technologisch geavanceerde applicaties voor de hele groep te ontwikkelen en in te voeren voor het doorgeven van kritische bedrijfsinformatie aan alle werknemers, klanten en distributeurs van Tech Data in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

Als reactie op zijn nieuwe positie zei Davé: ''Ik ben erg blij met deze enorme kans om de IT-integratie bij Tech Data Europe op een hoger plan te tillen. Mijn doelstelling voor deze nieuwe positie is om de voortdurende inspanningen die in de verschillende vestigingen van Tech Data in Europa worden geleverd op het gebied van IT-integratie een extra stimulans te geven. Het is onze taak om efficiënte en betrouwbare systemen te leveren ter ondersteuning van de geavanceerde logistiek van de Tech Data Group in Europa en de best mogelijke service te bieden aan onze klanten en distributeurs.''

De Europese IT-divisie van Tech Data zal nauw gaan samenwerken met interne en externe organisaties om systemen te ontwikkelen voor schaalvergroting zorgen, zo voegt Davé toe. ''Deze schaalvergrotingen betekenen directe kostenbesparingen doordat dingen niet dubbel hoeven te gebeuren. Bovendien worden kosten bespaard door optimaal netwerkbeheer dankzij metrische systemen, het afsluiten van mondiale contracten, de invoering van standaard geautomatiseerde systemen op het gebied van infrastructuur en applicaties, en door het ontstaan van synergie binnen het hele bedrijf als gevolg van een betere communicatie.''

Voorheen was Davé vice-president voor IT-integratie, waarbij hij verantwoordelijk was voor de ondersteuning van het strategisch ontwerp van het bedrijf voor de integratie van de IT-initiatieven bij Tech Data in de VS en in Europa. In 1993 trad hij in dienst van de Canadese vestiging van de onderneming als netwerkontwikkelaar. Sinds zijn indiensttreding heeft Davé verschillende beleidsfuncties bij het hoofdkantoor in Clearwater (Florida) gehad en bij vestigingen van het bedrijf in Duitsland en Frankrijk. In de VS was hij ook directeur van IT Support Services, in welke positie hij te maken kreeg met verschillende internationale verantwoordelijkheden. Voordat Davé in dienst kwam van Tech Data bekleedde hij verschillende leidinggevende functies bij Computer Hardware Services, een Canadees technologiebedrijf.

Over Tech Data
Tech Data Corporation (NASDAQ/NMS: TECD), opgericht in 1974, is een vooraanstaand wereldwijd aanbieder van IT-producten, logistiek management en andere diensten met een toegevoegde waarde. Het Fortune 500 bedrijf en haar dochterbedrijven leveren aan meer dan 100.000 technologieresellers in de Verenigde Staten, Canada, het Caraïbisch gebied, Latijns-Amerika, Europa en het Midden-Oosten. Het uitgebreide dienstenaanbod van Tech Data omvat pre-sale en post-sale training en technische ondersteuning, financieringsmogelijkheden, configuratie- en montagediensten alsmede een volledige serie prijswinnende oplossingen op het gebied van e-commerce. Het bedrijf heeft het afgelopen boek-jaar, dat eindigde op 31 januari 2000, voor USD 17 miljard aan verkopen gerealiseerd.

Tech Data bv
John Verhoek, Manager Channel Marketing Development Postbus 1643
3600 BP Maarssen
Tel.: (0346) 585 000
Fax: (0346) 585 001
E-Mail: (jverhoek@techdata.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie