Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Feestelijke eerste steen Barendrechtse trouwzaal

Datum nieuwsfeit: 20-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Barendrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Barendrecht

Persbericht nummer 113, 16 november 2001

Feestelijke eerste steen Barendrechtse trouwzaal

BARENDRECHT Wethouder Kees Silvis zal dinsdag 20 november de eerste steen leggen van de nieuwe trouwzaal. Dat gebeurt omstreeks 15.45 uur. Voorafgaand en aansluitend is er een feestelijke bijeenkomst die deels buiten en deels in Diggels eetcafé wordt gehouden. De trouwzaal, vlak naast de karakteristieke Watertoren in de historische dorpskern van Barendrecht, zal in de loop van februari klaar zijn.

De bouw van de trouwzaal is deze zomer begonnen. H. Spek van AB Architectuur & Bouwkunde is de ontwerper en Aannemersbedrijf J. van de Berg tekent voor de bouw van de trouwzaal, die groepen tot 60 à 70 personen kan herbergen. Het wordt een stijlvolle halfronde zaal, die één geheel vormt met de Barendrechtse Watertoren. De aannemingssom bedraagt 600.000 ( 272.268). De bouw van de trouwzaal wordt voor een belangrijk deel bekostigd uit giften van diverse sponsors. Bij het leggen van de eerste steen zijn behalve de sponsors ook alle betrokken partijen en de direct omwonenden persoonlijk uitgenodigd. Begin maart, wanneer de trouwzaal net in gebruik is genomen, volgt er nog een open dag.

Eerste huwelijksvoltrekking

Het eerste huwelijk in de nieuwe trouwzaal staat gepland voor woensdag 20 februari 2002. Het paar dat die dag in het huwelijksbootje stapt, is ook komende dinsdag (precies drie maanden voor hun huwelijk) aanwezig bij het leggen van de eerste steen. Als onderdeel van het officiële programma gaat dit Barendrechtse koppel direct na het leggen van de eerste steen ten overstaan van alle genodigden in ondertrouw.

Einde persbericht nummer 113

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie