Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Referenduminitiatief verzelfstandiging GVB Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 21-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


---
|

Kennisgeving van referenduminitiatief externe verzelfstandiging Gemeentevervoerbedrijf

Bij het college van B&W is een kennisgeving van een referenduminitiatief binnengekomen voor het voorstel dat staat geagendeerd voor de gemeenteraad op 28 november over de externe verzelfstandiging van het Gemeentevervoerbedrijf (GVB). Het referendumcomité 'Ons GVB geen NV' wil over dit besluit een referendum.
Op 29 oktober jl. heeft het referendumcomité 61 handtekeningenlijsten afgegeven. Deze lijsten bevatten 846 handtekeningen. In deze raadsperiode moet een kennisgeving van een referenduminitiatief door tenminste 249 kiesgerechtigde Amsterdammers zijn ondersteund waaraan ruimschoots is voldaan.
Het college heeft het voorstel getoetst aan de Referendumverordening en er is geen uitzonderingsgrond op dit besluit van toepassing. Het besluit is daarom referendabel. Het gevolg hiervan is dat, als de gemeenteraad met het besluit instemt, de uitvoering wordt opgeschort voor de duur van de referendumprocedure.
De eerstvolgende stap is het bekend maken door de gemeente van de uitslag van de raadsbehandeling. Hierna heeft het referendumcomité drie weken de tijd voor een inleidend referendumverzoek. De initiatiefnemers moeten dan 6237 handtekeningen ophalen en aan de gemeente overhandigen. De gemeente heeft vervolgens twee weken de tijd om de handtekeningen te controleren en bekend te maken of het referendumcomité aan de eisen heeft voldaan. Als het comité voldoende handtekeningen kan overhandigen heeft het comité maximaal zes weken de tijd om de resterende handtekeningen op te halen. In totaal moeten bijna 24.947 handtekeningen van kiesgerechtigde Amsterdammers worden overlegd.

Jet Nauta


---


-

© gemeente Amsterdam - 21-11-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie