Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente brengt toekomst Ede stad in beeld

Datum nieuwsfeit: 21-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Gemeente inventariseert plannen

Gemeente brengt toekomst Ede stad in beeld

Hoe zal de kern Ede er over 10 jaar uitzien? Hoe kunnen wonen, werken en recreëren in de toekomst het best gecombineerd worden? Hoe geven we vorm aan een groene stad, waar je tegelijkertijd in een dorp en een stad kunt leven? Dit soort vragen kan beantwoord worden in een zogenaamde structuurvisie. B&W willen voorjaar 2002 een structuurvisie voor Ede Stad gaan opstellen. De eerste aanzet daartoe, een inventarisatie van alle lopende plannen, trends en ontwikkelingen, is inmiddels gereed en ligt bij het Informatiecentrum Bouwen, Wonen en Milieu ter inzage.

Het doel van een structuurvisie is om de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van Ede-stad in beeld te brengen. Hiervoor worden alle plannen die op een bepaald gebied van toepassing zijn - van Rijk, provincie en gemeente - op elkaar afgestemd

Het huidige structuurplan voor Ede stamt uit 1989 en is aan vernieuwing toe. Een eerste stap daartoe is inmiddels gezet: de gemeente heeft alle plannen, trends en ontwikkelingen en het bestaande beleid op een rij gezet. Daar vloeien een aantal vragen en knelpunten uit voort, bijvoorbeeld over de toekomstige begrenzing van Ede-stad, de positionering van Ede in WERV-verband (het samenwerkingsverband van Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal), de afstemming van de woningvoorraad op de toekomstige bevolkingssamenstelling en zo voort.

Een deel van deze vragen zal beantwoord worden in afzonderlijke nota's, over bijvoorbeeld wonen, detailhandel of economie.

Nieuwe structuurvisie
De commissie Egros bespreekt het inventarisatierapport op 28 november 2001. Met de inventarisatie en de afzonderlijke nota's wil de gemeente in het voorjaar van 2002 gaan werken aan het opstellen van een nieuwe structuurvisie. Daar zal de gemeente diverse belangengroepen en de bevolking van Ede bij gaan betrekken. Het gaat uiteindelijk over de toekomst van de stad en de kwaliteit van de leefomgeving. En dat is een onderwerp dat iedereen aangaat.

De gemeente heeft de inventarisatie aan een aantal belangengroepen, organisaties en instellingen toegestuurd. Alle anderen die interesse hebben in het inventarisatierapport kunnen dit vanaf heden tot en met 21 december 2001inzien bij het Informatiecentrum Bouwen, Wonen en Milieu, stadskantoor De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. Het rapport kan daar ook gekocht worden, de kosten bedragen 50,00 ( 22,69).
---

Ede, 21 november 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie