Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Laurus stopt exploitatie Basismarkt en verkoopt deel winkels

Datum nieuwsfeit: 21-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Laurus NV
Zoek soortgelijke berichten
Laurus NV

Laurus stopt exploitatie Basismarkt en verkoopt deel winkels 21 november 2001

Supermarktconcern Laurus NV stopt met ingang van 1 april volgend jaar met de verlieslatende Nederlandse discount-formule Basismarkt. Inmiddels zijn besprekingen met een drietal retailondernemingen dermate gevorderd dat de verwachting is gewettigd dat overeenstemming wordt bereikt over de verkoop van ongeveer 60 Basismarkt-winkels. Voor de resterende vestigingen zijn nog onderhandelingen gaande. Basismarkt telt in totaal 166 vestigingen, 1700 medewerkers (865 full time) en behaalde over het jaar 2000 een omzet van euro 338 miljoen.

Inmiddels zijn de Centrale Ondernemingsraad (COR) en de vakbonden op de hoogte gebracht en zijn afspraken gemaakt voor verder overleg. De principe-akkoorden zullen voor zover noodzakelijk worden voorgelegd aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). De verkoopprijzen worden niet bekendgemaakt.

Het ligt in de bedoeling dat de medewerkers van de 61 filialen mee overgaan naar de nieuwe eigenaren Lidl (neemt 50 winkels over), Blokker (6) en Kruidvat (5). Mocht sluiting van de resterende vestigingen onvermijdelijk zijn, dan zullen de betrokken winkelmedewerkers in ieder geval binnen het Laurus-concern worden herplaatst. Dit geldt ook voor de medewerkers van het Basismarkt-kantoor in Zaltbommel (ruim 40) en de beide distributiecentra in diezelfde plaats en Hoogeveen (circa 150).

Laurus heeft reeds eind 2000 besloten dat er binnen het supermarktconcern geen plaats meer is voor een hard-discounter als Basismarkt die geheel andere eisen stelt aan organisatie, bedrijfsvoering en assortiment. Verkoop van de Basismarkt in totaliteit met alle winkels, hoofdkantoor en beide DCs bleek de afgelopen maanden echter niet haalbaar.
Deze sluiting van Basismarkt past in het herstelplan van de Hoofddirectie van Laurus dat onlangs is aangekondigd en dat als doel heeft het resultaat van de onderneming te verbeteren en de financiële positie te versterken. Sluiting van Basismarkt heeft een positief effect op de resultaten van Laurus in 2002.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie