Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BZ-debat Handelskansen voor armen

Datum nieuwsfeit: 21-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


SID-NEDERLAND

BERICHT - UITNODIGING

BZ-DEBAT "HANDELSKANSEN VOOR ARMEN"
(IN SAMENWERKING MET SID-NEDERLAND),
WOENSDAG 21 NOVEMBER 2001, FELIX MERITIS, AMSTERDAM

Hoe sturen we de globalisering zo dat ook de allerarmsten ervan profiteren? Is de integratie van de armste landen in de wereldmarkt eigenlijk wel wenselijk? En zo ja, welke mogelijkheden zijn er dan? En welke internationale afspraken zijn dan nodig? Die vragen staan centraal in het debat "Handelskansen voor Armen" dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken/ Ontwikkelingssamenwerking dezer dagen organiseert. Het debat bestaat uit een internetdiscussie en een publieksdebat op woensdag 21 november a.s. in Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam.

Het Ministerie heeft SID-Nederland gevraagd aan dit debat mee te werken. Wij doen dat graag, zowel inhoudelijk als qua werving. De thematiek sluit immers nauw aan op die van onze lopende serie "Wereldmarkten - Universele Waarden?" en "spoort" ook goed met onze timing. SID-Nederland beschouwt de samenwerking bovendien als een nuttige bijdrage aan de broodnodige gedachtewisseling over de toekomst van de internationale en ontwikkelingssamenwerking.

Wij verwachten dat u als regelmatige bezoeker van onze activiteiten geïnteresseerd zal zijn in dit actuele debat. Wij roepen u dan ook graag op om op de website www.handelskansenvoorarmen een bijdrage te leveren of aanwezig te zijn bij het publieksdebat. Sprekers daar zijn onder meer Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Eveline Herfkens, de (anti)Globaliseringsdeskundige Noreena Hertz, en spraakmakers uit de internetdiscussie. Discussieleider is Yoeri Albrecht, redacteur van Vrij Nederland).

Aan deelname zijn - net als bij de SID-lezingen - geen kosten verbonden. U kunt een plaats reserveren via (handelskansenvoorarmen@ideeel.org), o.v.v. naam, adres, postcode, woonplaats (e-mail). U ontvangt een bevestiging tot 3 dagen voor de bijeenkomst. Meer informatie: Ideëel Organiseren, 020-5356800.

Let op: In verband met het publieksdebat op woensdag 21 november komt de SID-lezing van november - die stond gepland voor maandag de 19e - te vervallen. Over de voortzetting c.q. afsluiting van de SID-serie 2001 hopen wij u binnenkort te informeren.

Met vriendelijke groet,
namens het Bestuur van SID-Nederland,

Rolf Wijnstra,
Secretaris SID-Nederland

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie