Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Incident-managementoefening in Vlaamse Zeebrugge

Datum nieuwsfeit: 21-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Incident-management oefening in Zeebrugge Brugge, 19/11/2001
Op woensdag 21 november 2001 in de voormiddag wordt er in het sluisgebouw van de MBZ te Zeebrugge een beleidsoefening georganiseerd in het kader van het provinciale rampenplan van de Noordzee. Het betreft een incident management oefening en er worden dus geen middelen op het terrein ingezet. Wel kan de beschikbaarheid van middelen en personen tijdens de oefening door de spelers bij hun eigen diensten gecontroleerd worden. De oefening draagt als codenaam imo. Het scenario betreft een aanvaring tussen een vrachtschip en een bunkerschip in de voorhaven van Zeebrugge, ter hoogte van de Leopold II dam. Het bunkerschip slaat lek en verliest brandstof. Er zijn geen slachtoffers maar er is wel een aanzienlijke hoeveelheid ruwe olie in het water terechtgekomen. De olie verspreidt zich snel en beweegt zich ook richting volle zee. In eerste instantie zal het rampenplan van de Zeebrugse Haven geactiveerd worden en komt de crisisstaf van de haven bijeen. Wanneer de olieramp zich naar volle zee uitbreidt, wordt ook het rampenplan Noordzee opgestart en worden de Staf haven en de Staf pollutie door de gouverneur (algemeen coördinator) in het leven geroepen.
Het hulpcentrum 100 West-Vlaanderen, het MRCC Oostende en andere niet deelnemende diensten die in het alarmeringsschema van het rampenplan worden vermeld, zullen op voorhand ingelicht worden over het doorgaan van deze oefening.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie