Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Conferentie Achter de Schermen van de Elektronische Overheid

Datum nieuwsfeit: 21-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

www.minbzk.nl

MINBZK: Achter de schermen van elektronische overheid

Conferentie .Achter de schermen van de elektronische overheid.

Woensdag 21 november aanstaande organiseert het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de conferentie . Achter de schermen van de elektronische overheid., Informatiemanagement in het digitale tijdperk. De conferentie duurt van 9.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in de Ridderzaal te Den Haag. De conferentie wordt om 9.30 uur officieel geopend door minister Van Boxtel, minister voor Grote Steden- en Integratiebeleid.
In 2002 moet 25% van de transacties tussen de Nederlandse overheid en de samenleving op elektronische wijze mogelijk zijn. Deze vorm van dienstverlening vereist echter wel een andere manier van werken. Daarnaast is er een toenemende tendens om overheidsinformatie beschikbaar te stellen via internet. De Commissie Wallage heeft daartoe onlangs vergaande voorstellen gedaan. Uitvoering daarvan vereist een goede toegankelijkheid van die overheidsinformatie. Tijdens de conferentie presenteert minister Van Boxtel een kader voor (duurzaam) informatiemanagement en wordt de aftrap gegeven tot de invoering ervan.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie