Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorronde voorleeswedstrijd Reynaert de Vos

Datum nieuwsfeit: 21-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

Voorronde voorleeswedstrijd op 21 november

DOE MEE AAN DE REYNAERT-WEDSTRIJD

De gemeente Axel organiseert een voorlees- of voordrachtwedstrijd voor de jeugd met als thema 'Reynaert de vos'. Hieraan kunnen kinderen uit de gemeente Axel in de leeftijd tot en met 12 jaar aan meedoen. Zij kunnen een stukje opvoeren, een stuk uit het Reynaert verhaal voorlezen of een ander dierenverhaaltje vertellen. Alle bijdragen zullen door een deskundige jury beoordeeld worden. Meedoen is belangrijker dan winnen, maar natuurlijk is er voor alle deelnemers een attentie!

Om alles goed te laten verlopen, vindt er op woensdagmiddag 21 november aanstaande een voorronde plaats in de bibliotheek in Axel. Voor nadere informatie en deelname kun je tot uiterlijk 16 november terecht bij: mw. H. van Espen of mw. Th. Vennix van de gemeente Axel, telefoon 0115-568300. Bij opgave vermelden: naam, leeftijd en in het kort het verhaal.

Spelregels
Waar moet je op letten als je mee wilt doen? Je kunt een stukje voordragen of een verhaal voorlezen dat maximaal 10 minuten duurt. Het verhaal kan een bestaand verhaal zijn, bijvoorbeeld een stuk uit het Reynaertverhaal, of zelf verzonnen, zoals een verhaal over een ander dier. Alle kandidaten die meedoen aan de voorronde maken kans op deelname aan de Reynaertdag en verdienen een leuke prijs!

Deze voorleeswedstrijd is trouwens geen vervanging van de reguliere voorleeswedstrijd die jaarlijks op de basisscholen in de gemeente Axel wordt georganiseerd, maar een initiatief in een reeks van activiteiten. Dit jaar is de gemeente Axel voorzitter van het intergemeentelijk grensoverschrijdend project Het land van Reynaert. Het project heeft tot doel het verhaal van Reintje de Vos en de cultuur-historie er omheen, te promoten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie