Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwbouw op koppen Beeklaan in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 21-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

2001-11-21: Nieuwbouw op koppen Beeklaan

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd met het voorstel voor de ontwikkeling van de koppen Beeklaan. Het gaat om het gedeelte Beeklaan tussen de Vinkensteijnstraat en de Loosduinseweg (evenzijde). Op dit moment wordt de oudbouw gesloopt. Hiervoor in de plaats komen 74 woningen, waarvan 44 koop en 30 huur. Verder komt hier 1250 vierkante meter bedrijfsruimte/winkels. Met de planontwikkeling en het ontwerp van de nieuwbouw is een aanvang gemaakt. De bouw start naar verwachting na de zomer van 2002.

Naast de nieuwbouw omvat het voorstel de verbreding van dit stukje Beeklaan. Ook zal onderzocht worden hoe het overige deel van de Beeklaan - tot aan de Weimarstraat- verbeterd kan worden. De raadscommissie Ruimtelijke Ordening Stadsvernieuwing en Volkshuisvesting bespreekt het voorstel 28 november. Naast 30 sociale huurwoningen voor ouderen uit de wijk komen er ongeveer 20 woon/werk woningen, 6 eengezinswoningen en 18 appartementen.
Samen met de bedrijfsruimte/winkels moet een gevarieerd woon- en werkmilieu ontstaan. De architect heeft een aantal ontwerpprincipes meegekregen die ervoor moeten zorgen dat er een nieuw stukje Beeklaan met allure ontstaat.
Integrale aanpak
Het plan koppen Beeklaan is een onderdeel van het beleidsplan Valkenbos-Noord. Deze voorloper van de wijkplannen werd in 1996 vastgesteld met als doel een integrale verbetering van de wijk. De herinrichting van het Newtonplein - een van de maatregelen uit het beleidsplan- is inmiddels gereed. Verder blijft Woningbeheer de particuliere woningverbetering in de wijk stimuleren; is onlangs gestart met de bouw van twee nieuwbouwprojecten met in totaal 164 woningen en is het voorlopig ontwerp voor een nieuw speelterrein aan de Reaumustraat gereed.

Ook is besloten dat het nieuwe stadsdeelkantoor Segbroek, een politiepost, een bibliotheek en een supermarkt op de hoek Weimarstraat/Fahrenheitsstraat komen.

last update: 21 november 2001 ;pag.: 9519; auteur: 39

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie