Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grenswaarden voor beroepsmatige blootstelling aan stoffen

Datum nieuwsfeit: 21-11-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gezondheidsraad

PERSBERICHT

---

Actualisering grenswaarden voor beroepsmatige blootstelling aan stoffen

Vandaag verscheen een uit twaalf publicaties bestaande voortzetting van een speciale reeks adviezen van de Gezondheidsraad ten behoeve van het arbeidshygiëne-beleid van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De adviezen bevatten wetenschappelijke informatie voor herziening van 'oude' grenswaarden voor beroepsmatige blootstelling aan chemische stoffen.

Voor de concentraties van chemicaliën in de inademingslucht op de werkplek stelt de Staatssecretaris van SZW zogeheten Maximaal Aanvaarde Concentraties vast ('MAC-waarden'). Daarbij baseert hij zich onder meer op een door de Gezondheidsraad verrichte wetenschappelijke evaluatie van de toxicologische gegevens ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie