Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

1000 keer verjaardagsfeestje in Rijksmuseum van Oudheden

Datum nieuwsfeit: 21-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksmuseum van Oudheden

Persbericht


-21 november 2001-
1000 keer verjaardagsfeestje voor kinderen in Rijksmuseum van Oudheden

Klik hier voor persfoto.

Op woensdag 21 november is in het Rijksmuseum van Oudheden het 1000ste verjaardagsfeestje voor kinderen georganiseerd.

Verkleed als Egyptische farao vierde Chiel Epskamp uit Voorschoten met vriendjes en vriendinnetjes zijn achtste verjaardag in het museum. Een 'Egyptische prinses' bood de 1000ste jarige namens het museum een speciale taart en een cadeautje aan.
In 1993 werd het eerste 'Egyptische' verjaardagsfeestje in het Rijksmuseum van Oudheden georganiseerd. Er werd begonnen met één feestje per week. Inmiddels is het aantal partijtjes in het museum uitgebreid tot vijf per week. De jarige heeft nu de keuze uit drie themafeestjes: 'Speuren in de prehistorie', 'Op zoek naar het oude Egypte' en 'Een reis door het Romeinse Rijk'. Onder deskundige begeleiding en verkleed in prehistorische dierenvellen, Egyptische kostuums of Romeinse tunieken worden de kinderen op speelse manier door het museum geleid. Onder het genot van limonade en chips kunnen ze daarna knutselen. Met verschillende bouw- en kleurplaten maken de jarige en zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes een prehistorische boerderij, een Romeins legerkamp of een Egyptische piramide. Voor het feestvarken is er een toepasselijk cadeautje. De ouders zijn uiteraard welkom om het feestje mee te vieren.

Verjaardagsfeestjes
voor kinderen in het Rijksmuseum van Oudheden worden georganiseerd en begeleid door Yolanda Zwaan en Christien Hansen van Bureau Nebti, gespecialiseerd in het organiseren van kinderactiviteiten. De partijtjes worden aangeboden op woensdag, zaterdag en zondag. Een partijtje kost fl. 225,- (e103,-). Reserveren is noodzakelijk.
---

<< RMO persberichten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie