Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Visser-van Doorn: geroofde kunst in musea onaanvaardbaar

Datum nieuwsfeit: 21-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Visser-van Doorn: geroofde kunst in musea onaanvaardbaar Tweede Kamerlid Marry Visser-Van Doorn vindt het onaanvaardbaar dat er in Nederlandse musea nog steeds kunstvoorwerpen worden getoond die onrechtmatig verkregen zijn. In 1998 is al de internationale afspraak gemaakt dat musea-collecties gecontroleerd zouden worden op herkomst en dat de lijst met "besmette" kunst gepubliceerd zou worden. Dat is nog steeds niet gebeurd. Mevrouw Visser wil eerlijkheid en duidelijkheid. Daarom wil zij dat musea in de desbetreffende zalen aangeven welk voorwerp wordt geclaimd of is geroofd.

Het kamerlid stemt in met het voorstel van Van der Ploeg om de groepen die een claim kunnen indienen uit te breiden met de Sinti en de Roma. Zij vraagt zich af of ook andere, niet genoemde groepen restitutie van kunstvoorwerpen kunnen eisen. Te denken valt aan voormalige politiek gevangenen. Ook zij kunnen onder druk kunstvoorwerpen hebben afgestaan of verkocht.

Woordvoerder: Marry Visser-Van Doorn tel.070-3182566

Voor verdere informatie: Marianne Fennema tel.070-3182512 of 06-53267862

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie