Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 21-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-11-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.50 uur
Verwarde man

HOUTEN Op dinsdag 20 november heeft een verwarde man gedreigd zich van het leven te beroven.

Rond acht uur in de avond kreeg de politie de melding dat een 47-jarige man uit Houten zich in een woning aan het Onderdoor van het leven wilde beroven. Op het door politiemensen aanbellen en kloppen reageerde de man niet, waarna de politiemensen een ruit van de voordeur insloegen. De bewoner riep toen dat ze weg moesten gaan en de politiemensen zagen dat hij in de hal stond en een vuurwapen tegen zijn slaap hield. Zij besloten zich daarop terug te trekken.

Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en de omgeving rond de woning werd afgezet en ontruimd. Ook een Arrestatieteam ging ter plaatse. Dit om de man te kunnen overmeesteren voordat hij zichzelf iets aan zou kunnen doen. Een politieonderhandelaar slaagde er in contact te leggen met de man en na een lang gesprek kon de man worden overgehaald zijn wapen naar buiten te gooien. Daarna kon de onderhandelaar de woning binnengaan en werd de man naar het politiebureau overgebracht. Hij bleek geestelijke in de problemen te zitten en is opgenomen.

Winkeldief aangehouden

IJSSELSTEIN Op dinsdag 20 november is een man op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Even na zes uur in de avond zag een medewerker van een winkel aan de Praagsingel dat een man enige lichaamsverzorgingsproducten uit een stelling pakte en zonder deze af te rekenen de winkel verliet. Hij hield de man, 32 jaar oud en afkomstig uit Den Haag, aan.

De verdachte werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Hij bekende de goederen te hebben weggenomen. Omdat de man niet eerder voor winkeldiefstal is aangehouden, werd hij aan het eind van de avond met een boete van f 250,- heengezonden.

Aanrijding snorfietsster met auto

NIEUWEGEIN Op dinsdag 20 november is bij een aanrijding tussen een snorfietsster en een auto, de snorfietsster gewond geraakt.

Rond acht uur in de ochtend reed een 31-jarige automobilist uit Amsterdam over de Hollandhaven, komende uit de richting van de Structuurbaan. Op hetzelfde moment reed een 25-jarige snorfietsster uit Nieuwegein over de Hollandhaven in de richting van de Structuurbaan. Op de kruising met de Utrechthaven sloeg de automobilist linksaf en zag daarbij de snorfietsster over het hoofd. Een aanrijding tussen beiden was het gevolg, waarbij de Nieuwegeinse ten val kwam.

De vrouw werd met hoofdletsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Daar werd een hoofdwond gehecht. Zij mocht na behandeling naar huis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie