Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 21-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 21-11-2001
Politieberichten van 20/11 (13.00 uur) t/m 21/11 (07.00 uur)

Reduzum: inbraak supermarkt
Dinsdag omstreeks 03.50 uur werd ingebroken in de supermarkt aan de Headstrjitte. De toegangsdeur werd opengebroken. Van het alarm is de eigenaar, die naast de zaak woont, wakker geworden. De man, 52 jaar, is daarop op onderzoek uitgegaan. In de supermarkt werd niemand aangetroffen. Voor zover nu bekend, werd er niets weggenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Oudemirdum: inbraak auto
Dinsdag tussen 00.30 en 06.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Hegewei. Het rechter voorportier werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. Ook de afstandsbediening werd meegenomen. De eigenaar, een 20-jarige inwoner van Oudemirdum, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Gealanden. De ruit in het rechter achterportier werd ingeslagen. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaresse, een 27-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Sneek: gevaarlijke medicijnen
Maandag werden op de Julianastraat uit een fietstas medicijnen verloren c.q gestolen. Het betreft hier medicijnen, die een zeker risico inhouden bij onoordeelkundig gebruik, bijvoorbeeld door kinderen. Het is een Ventolin-inhalator van 100 microgram per dosis en 30 diclofenac-tabletten van 50 mg. De tabletten zijn snoepjes-achtige dragees in een doordrukstrip. Voor vragen over de medicijnen of anderszins kan met contact opnemen met de GGD, telefoon 058 233 43 43.

Sneek: geen rijbewijs
Dinsdag omstreeks 12.00 uur werd op de Rijksweg A7 een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 29-jarige inwoner van Sneek, bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Bij zijn aanhouding gaf de bestuurder een valse naam op. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Na verhoor werd hij heengezonden met 2 bekeuringen op zak.

Drachten: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 15.55 uur werd bij een winkel aan de Zuiderbuurt een 19-jarige inwoonster van Appelscha aangehouden ter zake winkeldiefstal. De verdachte had uit de winkel twee tandenborstels en handcrème (winkelwaarde f 26,35) weggenomen. Zij wilde zonder te betalen de winkel verlaten. De verdachte werd door het personeel aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt en na verhoor werd zij weer in vrijheid gesteld.

Beetsterzwaag: vuurwerk
Dinsdag omstreeks 14.00 uur werd in samenwerking met een ambtenaar van de gemeente Opsterland bij een winkel aan de Hoofdstraat ongeveer 550 kilogram vuurwerk in beslag genomen. De eigenaresse van de winkel, een 53-jarige inwoonster van Beetsterzwaag mocht ingevolge de bepalingen slecht 200 kilogram vuurwerk voorhanden hebben. Deze hoeveelheid lag dan ook keurig opgeslagen in de vuurwerkkluis. De 550 kilogram werd in de werkplaats aangetroffen. Tegen de eigenaresse is proces-verbaal opgemaakt.

Langezwaag: aanrijding lichtgewonde
Dinsdag omstreeks 15.45 uur vond op de Boenders een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto was rijdende in de richting Heerenveen door nog onbekende oorzaak in de berm gekomen en bij de daarop volgende stuurcorrectie had hij de macht over het stuur verloren. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Gorredijk, kwam tegen een boom en verkeersbord tot stilstand. De bestuurder raakte lichtgewond en werd door omstanders voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De auto werd weggesleept.

Kollum: insluiping
Dinsdag omstreeks 11.30 uur vond in een woning aan de Cuwaard een insluiping plaats. De bewoonster, een 72-jarige vrouw, had omstreeks 09.30 uur de woning verlaten, terwijl haar echtgenoot thuisbleef. De man is slecht ter been. Omstreeks 11.30 uur had de man een deur gehoord en dacht dat zijn vrouw was thuisgekomen en schonk hier verder geen aandacht aan. Zijn vrouw kwam ongeveer een half uur later thuis. Toen bleek dat onbekenden in de woning waren geweest. Uit een slaapkamer werden sieraden ( gouden ketting en hanger) en geld weggenomen. De bewoonster heeft aangifte gedaan.

Wolvega: inbraak woningen
Dinsdag tussen 19.15 en 20.40 uur werd ingebroken in een woning aan de Takomst. De achterdeur werd opengebroken. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden een aantal gouden sieraden (ketting, ringen) weggenomen. De bewoner, een 58-jarige inwoner van Wolvega, heeft aangifte gedaan.

Dinsdag tussen 19.30 en 21.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Lycklmaweg. Via verbreking van een ruit kwam men de woning binnen. De gehele woning werd doorzocht. Voor zover nu is na te gaan, werd er niets weggenomen. De bewoner, een 64-jarige inwoner van Wolvega, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: parkeren
Dinsdag tussen 16.00 en 22.30 uur werd gecontroleerd op het parkeren in de binnenstad. In totaal werden 45 bekeuringen uitgeschreven o.a. op het Oldehoofsterkerkhof, het Ruiterskwartier, de Torenstraat, Groeneweg, Eewal en de Wortelhaven.

Drachten: onder invloed
Woensdag omstreeks 00.25 uur werd op de Brouwerssingel een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Drachten, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 365 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 3 uren.

Reduzum: openlijke geweldpleging
Woensdag omstreeks 00.10 uur werden op de Headstrjitte 4 inwoners van Reduzum, 17, 20, 20 en 20 jaar, aangehouden ter zake openlijke geweldpleging. De jongens hadden vernielingen aangericht aan een auto van een 24-jarige inwoner van Kollum. De inwoner van Kollum was op weg naar Sneek toen hij ter hoogte van de afslag Reduzum een personenauto tegenkwam, waarvan de inzittenden allerlei gebaren naar hem maakten. In Reduzum stopte deze auto en kwamen de inzittenden op de inwoner van Kollum af. Deze heeft daarop de deuren van zijn auto op slot gedaan, waarna de jongens tegen de auto schopten en sloegen. De buitenspiegel werd er afgetrapt. Toen hij probeerde weg te komen, stapten de inwoners van Reduzum ook weer in de auto en werd de achtervolging ingezet. Toen de inmiddels gewaarschuwde politie ter plaatse kwam, werd de achtervolging gestaakt. De vier inwoners van Reduzum werden overgebracht naar het bureau en zijn ingesloten. De inwoner van Kollum heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: overval snackbar
Dinsdag omstreeks 23.45 uur werd een overval gepleegd op een snackbar aan de Accamastraat. Hoe de overval precies heeft plaatsgevonden is nog niet duidelijk daar het personeel nog moet worden gehoord. Bij de overval werd geld ontvreemd. Toen een patrouille ter plaatse kwam, reed een personenauto van de plaats van het delict weg. De bestuurder van deze auto voldeed aan het opgegeven signalement. Bij het zien van de politie reed de bestuurder met hoge snelheid en gedoofde verlichting de Oranjewijk in. De auto werd op de Verkorteweg aangetroffen. De bestuurder had de auto inmiddels verlaten en werd iets verderop op de Verkorteweg achter een container, waar hij zich probeerde te verbergen, gevonden. De bestuurder, een 32-jarige inwoner van Franeker, werd aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten. De personenauto werd in beslag genomen. Het onderzoek wordt in de loop van vandaag voortgezet.

Drachten: inbraak benzinestation
Woensdag omstreeks 00.40 uur werd ingebroken in een benzinestation aan de Ems. Een ruit van het station werd vernield. Door een getuige werd gezien dat een manspersoon, nadat het alarm was afgegaan, hard was weggelopen en daarna was weggefietst. Het betrof hier een blanke jongeman, leeftijd 18/19 jaar, licht krullend/golvend haar. Voor zover nu bekend werd er uit het benzinestation niets weggenomen. Door de bedrijfsleider, een 35-jarige inwoner van Drachten, werd aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie