Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 21-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 21-11-2001
Politieberichten van 20/11 (13.00 uur) t/m 21/11 (07.00 uur)

Reduzum: inbraak supermarkt
Dinsdag omstreeks 03.50 uur werd ingebroken in de supermarkt aan de Headstrjitte. De toegangsdeur werd opengebroken. Van het alarm is de eigenaar, die naast de zaak woont, wakker geworden. De man, 52 jaar, is daarop op onderzoek uitgegaan. In de supermarkt werd niemand aangetroffen. Voor zover nu bekend, werd er niets weggenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Oudemirdum: inbraak auto
Dinsdag tussen 00.30 en 06.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Hegewei. Het rechter voorportier werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. Ook de afstandsbediening werd meegenomen. De eigenaar, een 20-jarige inwoner van Oudemirdum, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Gealanden. De ruit in het rechter achterportier werd ingeslagen. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaresse, een 27-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Sneek: gevaarlijke medicijnen
Maandag werden op de Julianastraat uit een fietstas medicijnen verloren c.q gestolen. Het betreft hier medicijnen, die een zeker risico inhouden bij onoordeelkundig gebruik, bijvoorbeeld door kinderen. Het is een Ventolin-inhalator van 100 microgram per dosis en 30 diclofenac-tabletten van 50 mg. De tabletten zijn snoepjes-achtige dragees in een doordrukstrip. Voor vragen over de medicijnen of anderszins kan met contact opnemen met de GGD, telefoon 058 233 43 43.

Sneek: geen rijbewijs
Dinsdag omstreeks 12.00 uur werd op de Rijksweg A7 een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 29-jarige inwoner van Sneek, bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Bij zijn aanhouding gaf de bestuurder een valse naam op. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Na verhoor werd hij heengezonden met 2 bekeuringen op zak.

Drachten: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 15.55 uur werd bij een winkel aan de Zuiderbuurt een 19-jarige inwoonster van Appelscha aangehouden ter zake winkeldiefstal. De verdachte had uit de winkel twee tandenborstels en handcrème (winkelwaarde f 26,35) weggenomen. Zij wilde zonder te betalen de winkel verlaten. De verdachte werd door het personeel aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt en na verhoor werd zij weer in vrijheid gesteld.

Beetsterzwaag: vuurwerk
Dinsdag omstreeks 14.00 uur werd in samenwerking met een ambtenaar van de gemeente Opsterland bij een winkel aan de Hoofdstraat ongeveer 550 kilogram vuurwerk in beslag genomen. De eigenaresse van de winkel, een 53-jarige inwoonster van Beetsterzwaag mocht ingevolge de bepalingen slecht 200 kilogram vuurwerk voorhanden hebben. Deze hoeveelheid lag dan ook keurig opgeslagen in de vuurwerkkluis. De 550 kilogram werd in de werkplaats aangetroffen. Tegen de eigenaresse is proces-verbaal opgemaakt.

Langezwaag: aanrijding lichtgewonde
Dinsdag omstreeks 15.45 uur vond op de Boenders een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto was rijdende in de richting Heerenveen door nog onbekende oorzaak in de berm gekomen en bij de daarop volgende stuurcorrectie had hij de macht over het stuur verloren. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Gorredijk, kwam tegen een boom en verkeersbord tot stilstand. De bestuurder raakte lichtgewond en werd door omstanders voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De auto werd weggesleept.

Kollum: insluiping
Dinsdag omstreeks 11.30 uur vond in een woning aan de Cuwaard een insluiping plaats. De bewoonster, een 72-jarige vrouw, had omstreeks 09.30 uur de woning verlaten, terwijl haar echtgenoot thuisbleef. De man is slecht ter been. Omstreeks 11.30 uur had de man een deur gehoord en dacht dat zijn vrouw was thuisgekomen en schonk hier verder geen aandacht aan. Zijn vrouw kwam ongeveer een half uur later thuis. Toen bleek dat onbekenden in de woning waren geweest. Uit een slaapkamer werden sieraden ( gouden ketting en hanger) en geld weggenomen. De bewoonster heeft aangifte gedaan.

Wolvega: inbraak woningen
Dinsdag tussen 19.15 en 20.40 uur werd ingebroken in een woning aan de Takomst. De achterdeur werd opengebroken. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden een aantal gouden sieraden (ketting, ringen) weggenomen. De bewoner, een 58-jarige inwoner van Wolvega, heeft aangifte gedaan.

Dinsdag tussen 19.30 en 21.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Lycklmaweg. Via verbreking van een ruit kwam men de woning binnen. De gehele woning werd doorzocht. Voor zover nu is na te gaan, werd er niets weggenomen. De bewoner, een 64-jarige inwoner van Wolvega, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: parkeren
Dinsdag tussen 16.00 en 22.30 uur werd gecontroleerd op het parkeren in de binnenstad. In totaal werden 45 bekeuringen uitgeschreven o.a. op het Oldehoofsterkerkhof, het Ruiterskwartier, de Torenstraat, Groeneweg, Eewal en de Wortelhaven.

Drachten: onder invloed
Woensdag omstreeks 00.25 uur werd op de Brouwerssingel een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Drachten, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 365 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 3 uren.

Reduzum: openlijke geweldpleging
Woensdag omstreeks 00.10 uur werden op de Headstrjitte 4 inwoners van Reduzum, 17, 20, 20 en 20 jaar, aangehouden ter zake openlijke geweldpleging. De jongens hadden vernielingen aangericht aan een auto van een 24-jarige inwoner van Kollum. De inwoner van Kollum was op weg naar Sneek toen hij ter hoogte van de afslag Reduzum een personenauto tegenkwam, waarvan de inzittenden allerlei gebaren naar hem maakten. In Reduzum stopte deze auto en kwamen de inzittenden op de inwoner van Kollum af. Deze heeft daarop de deuren van zijn auto op slot gedaan, waarna de jongens tegen de auto schopten en sloegen. De buitenspiegel werd er afgetrapt. Toen hij probeerde weg te komen, stapten de inwoners van Reduzum ook weer in de auto en werd de achtervolging ingezet. Toen de inmiddels gewaarschuwde politie ter plaatse kwam, werd de achtervolging gestaakt. De vier inwoners van Reduzum werden overgebracht naar het bureau en zijn ingesloten. De inwoner van Kollum heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: overval snackbar
Dinsdag omstreeks 23.45 uur werd een overval gepleegd op een snackbar aan de Accamastraat. Hoe de overval precies heeft plaatsgevonden is nog niet duidelijk daar het personeel nog moet worden gehoord. Bij de overval werd geld ontvreemd. Toen een patrouille ter plaatse kwam, reed een personenauto van de plaats van het delict weg. De bestuurder van deze auto voldeed aan het opgegeven signalement. Bij het zien van de politie reed de bestuurder met hoge snelheid en gedoofde verlichting de Oranjewijk in. De auto werd op de Verkorteweg aangetroffen. De bestuurder had de auto inmiddels verlaten en werd iets verderop op de Verkorteweg achter een container, waar hij zich probeerde te verbergen, gevonden. De bestuurder, een 32-jarige inwoner van Franeker, werd aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten. De personenauto werd in beslag genomen. Het onderzoek wordt in de loop van vandaag voortgezet.

Drachten: inbraak benzinestation
Woensdag omstreeks 00.40 uur werd ingebroken in een benzinestation aan de Ems. Een ruit van het station werd vernield. Door een getuige werd gezien dat een manspersoon, nadat het alarm was afgegaan, hard was weggelopen en daarna was weggefietst. Het betrof hier een blanke jongeman, leeftijd 18/19 jaar, licht krullend/golvend haar. Voor zover nu bekend werd er uit het benzinestation niets weggenomen. Door de bedrijfsleider, een 35-jarige inwoner van Drachten, werd aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...