Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Staat participeert in KPN emissie

Datum nieuwsfeit: 21-11-2001
Bron: Ministerie van Financiën
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Persbericht

No 01/309
Den Haag
21 november 2001

Staat participeert in KPN emissie

KPN heeft besloten om nieuw kapitaal aan te trekken met een emissie van aandelen voor een bedrag van 5 miljard euro. De Staat heeft zich gecommitteerd om voor 34,69%  deel te nemen in de emissie van KPN. Hierdoor houdt de Staat zijn huidige belang op peil. Dit betekent dat de Staat voor een bedrag van circa 1,7 miljard euro (oftewel ongeveer 3,8 miljard gulden) aan nieuwe KPN aandelen zal kopen. De deelname van de Staat aan de emissie beschermt zijn aandelenbelang tegen verwatering. De transactie heeft als doel het terugbrengen van de netto schuldenpositie van KPN en de regering ondersteunt de beslissing van het bedrijf om deze emissie te doen om haar balans te herstellen. Dit staat in een brief die minister Zalm van Financiën en staatssecretaris De Vries van Verkeer en Waterstaat vandaag naar de Tweede Kamer hebben gestuurd.

De structuur van de aandelenemissie is als volgt. Voor de onderneming is een opbrengst van 5 miljard euro (11,02 miljard gulden) gegarandeerd. Hiervan wordt 65,31% (circa 3,27 miljard euro oftewel ongeveer 7,20 miljard gulden) door 8 banken (Nederlands en internationaal) gegarandeerd met de bedoeling de onderliggende aandelen in de markt te verkopen. De Staat heeft zich gecommitteerd om voor de resterende 34,69% deel te nemen in de emissie en houdt daarmee zijn huidige belang op peil. De integrale tekst van de brief staat op de internetsite van het ministerie van Financiën: www.minfin.nl.

Woordvoerder: drs. S.A.E. Schrover

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie