Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overlijden door tekort IC weldegelijk gemeld aan Inspectie

Datum nieuwsfeit: 21-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SP

Overlijden door tekort IC weldegelijk gemeld aan Inspectie

Den Haag, 21 november 2001

Minister Borst heeft de kamer ten onrechte voorgehouden dat bij de Inspectie voor Volksgezondheid door een arts nog nooit melding zou zijn gedaan van overlijden als gevolg van een tekort aan intensieve care bedden. SP-kamerlid Kant: 'In plaats van erkenning van deze ernstige gevolgen en concrete maatregelen te treffen, koos de minister in het spoeddebat hierover voor een aanval op de geïnterviewde specialisten.' Donderdag 22 november zal de SP de minister ter verantwoording roepen over deze valse aantijging en zal concrete maatregelen eisen om de tekorten op te lossen.

Tijdens het debat gaf de minister te kennen dat de specialisten in de pers niet over mogelijke doden als gevolg van een tekort aan ic-bedden dienen te spreken, als er nooit één dergelijke melding binnen is gekomen bij de inspectie. Dat was voor Agnes Kant reden genoeg om wederhoor te houden bij specialisten. 'Dit is een onterechte beschuldiging van de minister. Ik heb wel degelijk melding gemaakt van een sterfgeval en kreeg een brief terug van de inspectie, dat ik beter mijn best had moeten bij deze patiënt,' aldus dr De Boer. Kant: 'Logisch dat specialisten dan niet melden wie wil nou te horen krijgen dat er getwijfeld wordt aan je inzet.'

Meer info: Agnes Kant: 06 51262918

21 nov 01 11:58

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie