Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PvdA treft trotste buurtbewoners in Delfshaven

Datum nieuwsfeit: 21-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Partij van de Arbeid
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

PvdA treft trotste buurtbewoners in Delfshaven 11- 21, 2001

Op 19 november bezocht een groep PvdA-politici de wijk Delfshaven in Rotterdam. Ad Melkert, Wouter Bos, Willem Vermeend, Staf Depla, Nebahat Albayrak, Peter van Heemst en Dick de Cloe kregen een indringend beeld van alle initiatieven die in de wijk ondernomen worden, zowel op economisch als op cultureel vlak. In Delfshaven kan men zien hoe belangrijk het is dat iedereen trots is op de buurt waarin men woont.

De allochtone ondernemers die samenkwamen om met Willem Vermeend, Nebahat Albayrak en Dick de Cloe te praten, stemden van harte in met de plannen van Vermeend om de armoedeval aan te pakken: 'De armoedeval die ontstaat wanneer mensen aan het werk gaan, werkt demotiverend voor potentiële werknemers, terwijl wij om personeel zitten te springen', aldus één van de aanwezigen.

's Middags werd het Rotterdams Centrum voor Theater bezocht. De PvdA'ers waren onder de indruk van de manier waarop de theatermaker Paul Röttger en zijn collega's binnen korte periode een band opbouwen met mensen van alle nationaliteiten in de buurt. "Daar kan de PvdA nog wat van leren".

Ook het Stadskantoor van Delfshaven werd bezocht. In een gesprek met ondernemers werd duidelijk dat de behandeling door overheidsinstanties een belemmering kan vormen voor ondernemerschap. Wouter Bos beloofde goed te kijken naar het nut dat de verschillende instanties beogen met controles, toeslagen en boetes.

In de Van Nelle fabriek, en later op de dag in het 25 KV gebouw werd gekeken naar de manier waarop ondernemerschap in de kunst aangejaagd kan worden. Beiden panden zijn prachtig gerestaureerd en omgevormd van fabrieken naar broedplaatsen voor kunstondernemingen. Bos, Van Heemst en Albayrak, die in Rotterdam "een thuiswedstrijd" speelden, lieten niet na te benadrukken dat zulke geweldige initiatieven alleen in Rotterdam mogelijk zijn.

Partij van de Arbeid

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie