Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hoofdprijs 'Verpakking met recyclaat' voor Friesche Vlag

Datum nieuwsfeit: 21-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VMK

Hoofdprijs 'Verpakking met recyclaat'

Persbericht Prijsuitreiking

Hoofdprijs 'Verpakking met recyclaat' voor Friesche Vlag

Op 12 november 2001 nam Arie Pelle, Packaging Development Manager bij Friesche Vlag, de hoofdprijs in ontvangst voor een nieuwe PET-fles voor zuiveldranken. De jury loofde deze inzending vanwege de combinatie van een hoogwaardige toepassing van recyclaat in een eigentijds product voor de Europese voedingsmarkt. De uitreiking vond plaats tijdens het VMK-congres van maandag 12 november 2001 in Soestduinen.

De VMK-competitie 'Verpakking met Recyclaat' stond open voor bedrijven en studenten. Bij de bedrijfsinzendingen werd een onderscheid gemaakt naar industriële verpakkingen en consumentenverpakkingen. In de categorie 'industriële verpakkingen' werd geen prijs toegekend daar geen van de inzendingen voldeed aan de gestelde eisen.

Consumentenverpakking
In de categorie 'consumentenverpakking' kreeg Friesche Vlag de hoofdprijs met haar PET-fles voor zuiveldranken. De jury was van oordeel dat de verpakking een eigentijds product is, dat geschikt is voor de veeleisende Europese voedingsindustrie. De verpakking laat bovendien zien dat recyclaat op zeer hoogwaardige wijze kan worden toegepast. In de categorie 'consumentenverpakking' werd een 'eervolle vermelding' toegekend aan de inzending van Euro Mouldings B.V voor een jerrycan. De jerrycans, al dan niet gekleurd, worden gebruikt voor smeerolieproducten en aanverwante artikelen voor de automotive industrie.

Studentenprijs
De 'collapsible yoghurt container' was goed voor de aanmoedigingsprijs die Simon Kolff, student aan de Design Academy in Eindhoven, in ontvangst mocht nemen. De ontwerper heeft op een creatieve wijze rekening gehouden met een minimaal gebruik van ruimte zowel tijdens de gebruik- als de afvalfase. Kolff kreeg een oorkonde en een geldbedrag overhandigd van f 1.750,-.

Competitie
Het was dit jaar de tweede keer dat de VMK (Vereniging Milieubeheer Kunststofverpakkingen) de competitie 'Verpakking met recyclaat' organiseerde. Doel is om aandacht te genereren voor verpakkingen die zijn vervaardigd van recyclaat (herverwerkte kunststof). Wil een inzending meedingen voor de hoofdprijs, dan moet deze uit kunststof zijn gemaakt of moet het kunststof(deel) een essentiële functie vervullen. Het aandeel recyclaat in het totale kunststofgebruik moet minimaal 50% bedragen.
De inzendingen zijn beoordeeld door een onafhankelijke jury, bestaande uit:
. Toon M.M. Ansems, TNO Apeldoorn
. Pierre D.F. van Daalen, hoofdredacteur Kunststof Magazine . Harry van Deursen, hoofdredacteur VerpakkingsManagement . Michael Nieuwesteeg, directeur Nederlands VerpakkingsCentrum

Voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie