Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht district Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 21-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Den Bosch 21-11-2001
Politiebericht district Den Bosch

ZOON AANGEHOUDEN VOOR CS-GAS, VADER DREIGT BUREAU BINNEN TE RIJDEN (Drunen)

Van dinsdag op woensdag is op de Heistraat in Drunen een 19-jarige automobilist uit die plaats betrapt op het bezit van CS-gas. Zijn 47-jarige vader is aangehouden voor bedreiging. Vannacht reed de 19-jarige Drunenaar met zijn auto in strijd met een geslotenverklaring een straat in. Bij controle bleek hij in het bezit te zijn van een busje traangas. De agenten namen hem mee naar het bureau om de zaak af te wikkelen. Op een gegeven moment verscheen de 47-jarige vader van de jongen aan het bureau. Hij eiste daar de vrijlating van zijn zoon. Toen agenten hem vertelden dat de zaak van zijn zoon eerst afgewerkt moest worden, werd de man agressief en dreigde met zijn auto het bureau binnen te rijden. Hij is daarop aangehouden en voor verhoor ingesloten. In beide gevallen is proces-verbaal opgemaakt.

DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA BEDREIGING MET VUURWAPEN (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag zijn op de Copernicuslaan in s-Hertogenbosch drie mannen van, 26-, 17- en 45 jaar oud, uit die plaats aangehouden voor openlijke geweldpleging en bedreiging met een vuurwapen. Het drietal wordt ervan verdacht de 23-jarige eigenaar van een winkel aan de Christiaan Huygensweg te hebben mishandeld en bedreigd. De eigenaar van de winkel vroeg de 26-jarige verdachte een nog openstaande rekening te betalen. De verdachte werd boos en sloeg het slachtoffer. Bij het verlaten van de winkel vernielde hij een ruit. Er ontstond daarop buiten een schermutseling waarbij alle betrokkenen betrokken waren. De 26-jarige verdachte zou daarop het slachtoffer met een vuurwapen hebben bedreigd. De winkelier liep bij de schermutseling diverse zwellingen aan zijn lichaam op. De drie verdachten zijn aangehouden en ingesloten. Het vuurwapen is niet meer aangetroffen.

ALCOMOBILIST (s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag is een 47-jarige Bosschenaar op de Zandzuigerstraat in s-Hertogenbosch betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.

DRONKELAP VALT WINKELEND PUBLIEK LASTIG (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag is een 33-jarige Bosschenaar aan de Arena in s-Hertogenbosch aangehouden voor openbare dronkenschap. De man viel het winkelend publiek lastig en gedroeg zich agressief. Voor de agenten was al snel duidelijk dat de verdachte behoorlijk dronken was. Dezelfde man was eerder die middag al bekeurd voor het op de openbare weg drinken van alcohol. Hij is aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten.

NEGEN VERDACHTEN AANGEHOUDEN IN HENNEPKWEKERIJ (Oud-Heusden)

Dinsdagmiddag is in een woning van een 39-jarige vrouw aan de Everardus van Gochstraat in Oud-Heusden een hennepkwekerij ontmanteld. In het totaal zijn daarbij negen verdachten aangehouden. Op het moment dat de politie in de woning arriveerde, troffen zij daar zeven vrouwen en twee mannen in de leeftijd van 19 tot 58 jaar aan. Op de bovenverdieping bevond zich een professioneel ingerichte hennepkwekerij met ruim 150 planten.De verdachten waren druk doende met het oogsten van de hennep. Zij zijn allen aangehouden, de hennep en de kweekapparatuur zijn inbeslaggenomen.

WONINGINBRAAK (Haarsteeg)

Van dinsdag op woensdag is, terwijl de bewoners op de bovenverdieping lagen te slapen, ingebroken in een woning aan de Ipperhoeve in Haarsteeg. Uit het pand zijn o.a. een laptop en een paar kledingstukken ontvreemd.

TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL UIT MAGAZIJN (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmorgen is een 18-jarige jongen in een woning aan de Busschieterstraat in s-Hertogenbosch aangehouden als verdacht van diefstal van een tas uit een magazijnruimte van een horecagelegenheid aan de Hinthamerstraat. Vanmorgen is in verband met deze zaak in een woning aan het Carolushof nog een 19-jarige jongen aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht op donderdagmiddag 8 november jl. vanuit een magazijn van een restaurant een tas van een 19-jarige medewerkster te hebben gestolen. De politie kwam het tweetal op het spoor aan de hand van getuigeverklaringen. De verdachten zijn voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

HONDERDZESTIG OVERTREDERS MAXIMUM SNELHEID (Rosmalen)

Woensdagmorgen zijn bij een snelheidscontrole op de Rodenborchweg in Rosmalen 166 automobilisten bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid van 50 km/h. De controle duurde van 10.30 13.30 en er zijn 2088 voertuigen gecontroleerd.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING WINKELMEDEWERKER (s-Hertogenbosch)

Woensdagmorgen is op het Stationsplein in s-Hertogenbosch een 31-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden voor bedreiging van een 43-jarige winkelmedewerker. De verdachte ging de supermarkt binnen en dreigde een mes te zullen gaan halen om het slachtoffer neer te steken. Gewaarschuwde agenten hielden de verdachte aan en hebben hem ingesloten.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag heeft de politie Den Bosch in een woning aan de Tamboerijn in s-Hertogenbosch een hennepkwekerij ontmanteld. Op de bovenverdieping van de woning troffen de agenten een professioneel ingerichte kwekerij aan met 133 planten. De oogstrijpe planten en de kweekapparatuur zijn inbeslaggenomen. Tegen de 55-jarige bewoonster is proces-verbaal opgemaakt.

DIEFSTAL AUDI (s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag is bij een autoleasebedrijf aan de Balkweg in s-Hertogenbosch een blauwe Audi A4, kenteken 22-HF-XR, voorzien van lichtmetalen velgen ontvreemd.

VERDACHTE MET VERVALST PASPOORT AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Woensdagmorgen is een 20-jarige Togolees op het belastingkantoor aan de Kooikersweg in s-Hertogenbosch betrapt met een vervalst paspoort. De man probeerde op deze manier een sofi-nummer te bemachtigen. De gewaarschuwde politie hield de man aan. Hij is ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie