Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start project Jeugd en Veiligheid Klazienaveen in Emmen

Datum nieuwsfeit: 21-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Emmen


---

Persbericht: project Jeugd en veiligheid, 21 november 2001

Start project Jeugd en Veiligheid Klazienaveen

Binnenkort wordt gestart met de uitvoering van een nieuw project genaamd: Jeugd en Veiligheid Klazienaveen e.o. Het doel is het bevorderen van de veiligheid van jongeren en hun omgeving. Het project is een samenwerking tussen het jongerenwerk, politie, het opbouwwerk, GGD en de gemeente. Ook de winkeliers in Klazienaveen zijn hierbij betrokken.

In het project worden activiteiten georganiseerd in samenwerking met de jongeren en hun opvoeders. Deze activiteiten worden afgestemd op hun interesses. De jongeren hebben hierin een belangrijke rol en een eigen verantwoordelijkheid. In september is begonnen met een inventarisatie van de wensen.

Aanleiding
Het project kent verschillende aanleidingen. In Klazienaveen ontstond overlast door jongeren die elkaar op straat ontmoeten. Daarnaast gaven jongeren aan zich te vervelen. Tenslotte is uit het leefstijlonderzoek gebleken dat onder bepaalde groepen slechte leefgewoonten voorkwamen. Deze signalen zijn aanleiding geweest voor bovengenoemde partijen om het project op te zetten.

Kader
Het project valt binnen twee kaders. In de eerste plaats valt het binnen de Intensiveringsbijdrage Jeugd en Veiligheid van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Eén van de onderdelen daarvan betreft activiteiten gericht op de verbetering van de wijkveiligheid, waar jongeren nadrukkelijk bij betrokken worden. Het Emmense project sluit hierbij aan. In de tweede plaats sluit het project aan bij het Leefbaarheidsprogramma Emmermeer en Zwartemeer. Het project richt zich namelijk ook op de jongeren in Zwartemeer.

Kosten
De kosten voor het project bedragen 113.600,- ( 51.549,43) op jaarbasis. Daarvan komt een bedrag van 37.500,- ( 17.016,76) uit subsidies. Het project loopt twee jaar.


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie