Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Integratiebeleid 2002 gemeente Den Haag

Datum nieuwsfeit: 21-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

2001-11-21: Integratiebeleid 2002: investeren relatie allochtoon en autochtoon

Het college van burgemeester en wethouders deed gisteren, op initiatief van wethouder Pierre Heijnen van Onderwijs, Sociale Zaken, Werkgelegenheidsbevordering en Integratiebeleid, een voorstel ter verdeling van het budget voor interculturalisatie en diversiteit 2002. Dit geld van in totaal bijna zeven miljoen (3.18 Euro) gulden wordt ingezet om de integratie in de stad te verbeteren.

Na 11 september is duidelijke geworden hoe belangrijk het is dat de gemeente zich inzet voor de sociale cohesie in de stad. De voortdurende instroom van nieuwe Hagenaars leidt tot een steeds groter wordende pluriformiteit in de stad. Daarmee is de noodzaak dringender om te zorgen dat de verschillende groepen in de samenleving zich niet van elkaar afkeren, maar juist met elkaar in gesprek blijven. Initiatieven die in dit uitgangspunt passen krijgen prioriteit.

Antilliaans
Van de zeven miljoen (3.18 Euro) wordt ruim twee miljoen (0.91 Euro) besteed aan volwassenen-educatie, twee miljoen gaat naar de stadsdelen, nog eens twee miljoen gaat naar projecten in de stad en drie ton (1.36 Euro) wordt ingezet voor meer personeel. Daarnaast wordt 625.000 (283.61 Euro) gulden van het ministerie van Binnenlandse Zaken, besteed aan de integratie van Antilliaanse jongeren.

Migrantentelevisie
Eerder dit jaar stelde de gemeenteraad de uitgangspunten voor het integratiebeleid 2002-2005 vast: emancipatie, interculturalisatie en diversiteit. Op het gebied van emancipatie zijn er projecten over onderwijs en projecten voor specifieke groepen, zoals bewegen voor oudere allochtonen, nieuwe nationaliteiten en etnisch ondernemerschap voor chinezen. Projecten in het kader van interculturalisatie zijn bijvoorbeeld migrantentelevisie (met de vier grote steden samen) en een project over waarden en normen. Projecten op het gebied van diversiteit richten zich voornamelijk op de ondersteuning van zelforganisaties.

Met dit raadsvoorstel wordt ook motie 1, bij raadsvoorstel 164 (21 juni 2001), afgedaan. Hierin staat dat de verdeling van de gelden moet gebeuren op basis van de door de raad vastgestelde inhoudelijke criteria en het voorstel moet worden onderbouwd met bestuurlijke kengetallen.

21 november 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie