Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Resultaten 4e kwartaal Tie Holding

Datum nieuwsfeit: 21-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tie Holding NV
Zoek soortgelijke berichten
Tie Holding NV

TIE MAAKT PROGNOSE WAAR

Resultaten 4e kwartaal - EBITDA positief

woensdag, 21 november, 2001

Amsterdam

Het aan de Amsterdamse effectenbeurs genoteerde B2B eCommerce­ softwarebedrijf TIE Holding N.V. ("TIE" ) maakt hierbij bekend dat het een positief EBITDA heeft gerealiseerd in het 4e kwartaal van het boekjaar 2001 (1 juli 2001 tot en met 30 september 2001).

Dit resultaat ligt in lijn met de doelstellingen die begin dit jaar werden geformuleerd en is bereikt ondanks de verslechterde economische omstandigheden voor de ICT-sector.

De omzet in het 4e kwartaal van 2001 bedroeg EUR 5,3 miljoen tegenover EUR 3,8 miljoen in hetzelfde kwartaal in 2000 (+40%). Belangrijk is dat EBITDA met EUR 0,2 miljoen positief was in het 4e kwartaal van 2001 ten opzichte van EUR -4,2 miljoen in het 4e kwartaal van 2000. EBITDA in het 3e kwartaal van 2001 bedroeg EUR -1,3 miljoen. Het netto-resultaat verbeterde van EUR -4,4 miljoen in het 3e kwartaal van 2001 tot EUR -1,8 in het afgelopen kwartaal. Vorig jaar bedroeg dit nog EUR -6,8 miljoen.

In het boekjaar 2001 bedroeg de omzet EUR 19,6 miljoen; in 2000 was dat nog EUR 9,1 miljoen. Dit is een stijging van 115% en weerspiegelt autonome groei en de impact van een jaar van acquisities direct na de beursgang. EBITDA voor dit jaar verbeterde tot EUR -6,6 miljoen in vergelijking met EUR -9,1 miljoen in het vorige boekjaar. Het netto-resultaat van dit jaar bedraagt EUR -16,0 miljoen in vergelijking met het verlies van EUR -13,6 miljoen in 2000.

Recente maatregelen met betrekking tot kostenbesparingen hebben een positief resultaat opgeleverd. De operationele kosten in het 4e kwartaal bedroegen EUR 4,8 miljoen; EUR 2,9 miljoen lager dan de EUR 7,7 miljoen van het vorige jaar en bijna EUR 1 miljoen lager dan het 3e kwartaal. Alle kostenposten worden nauwlettend bekeken. De personeelsbezetting wordt voortdurend in lijn gehouden met de mogelijkheden die de markt biedt.

TIE is bezig met het introduceren van de Enterprise Portal software-producten in de Amerikaanse markt, en het integreren van de activiteiten in de VS en Europa. De optieregeling voor de medewerkers in de Verenigde Staten waarmee opties in TIE Commerce Inc. zouden kunnen worden verworven, is vervangen door de corporate optieregeling. Aan de Amerikaanse medewerkers zijn 300.000 opties toegekend waarmee TIE haar doel bereikt om de focus van alle medewerkers op hetzelfde doel te krijgen: het vermeerderen van de aandeelhouderswaarde van TIE Holding.

TIE heeft ook enkele wijzingen aangebracht in het executive management die ten goede komen aan het optimaliseren en faciliteren van de integratie tussen de activiteiten aan beide kanten van de Atlantische Oceaan. Albert Maruggi werd benoemd tot Chief Marketing Officer van TIE. Maruggi was hiervoor verantwoordelijk voor de marketing van TIE Commerce. Stuart Campbell werd benoemd tot Chief Technology Officer, verantwoordelijk voor productontwikkeling wereldwijd. Campbell leidde eerder met succes TIE's productontwikkeling in Europa. Steve Zapata werd benoemd tot Chief Strategy Officer. Zapata is afkomstig van Cyclone Commerce en hij zal zich richten op samenwerkingsverbanden en strategische allianties.

De Raad voor de Jaarverslaggeving heeft een nieuwe richtlijn betreffende goodwill vastgesteld ingaande 2001. Dit houdt in dat goodwill betaald voor acquisities niet langer direct kan worden afgeboekt van het eigen vermogen. Op deze manier worden de Nederlandse verslaggevingsrichtlijnen in overeenstemming gebracht met wat internationaal geaccepteerd wordt. Hierop aansluitend heeft TIE haar verslaggeving wat betreft goodwill aangepast per 1 oktober 2000. Alle goodwill die in de afgelopen jaren is betaald, is met terugwerkende kracht geactiveerd en de afschrijvingsperiode van de goodwill is van 2 naar 5 jaar gebracht. Een bedrag van EUR 4,6 miljoen is afgewaardeerd op de goodwill (Impairment charge). Dit is in lijn met de algehele afname van de waarde van bedrijven in het marktsegment waarin TIE actief is. De resultaten in de voorgaande kwartalen zijn niet aangepast aan de verandering in afschrijvingsperiode van de goodwill en alleen de additionele afschrijving is opgenomen in het 4e kwartaal. De verandering in de grondslagen van de verslaggeving hebben per saldo geen invloed op de netto-resultaten van dit jaar.

CEO Dick Raman: "2001 was voor TIE een moeilijk jaar. De gevolgen van het ineenzakken van de markt na de hype van 2000 en vooral de gevolgen van de dramatische gebeurtenissen op 11 september jl. hebben een negatieve invloed op onze markt. Desalniettemin is TIE erin geslaagd om succesvol te reorganiseren, zich te verzekeren van voldoende kapitaal, groei te realiseren en operationele winst te bereiken. De marktomstandigheden nog steeds moeilijk, maar TIE heeft een grote kring van klanten die zich ervan bewust is, dat elektronisch zakendoen forse kostenbesparingen oplevert. Vooral in een recessie is dat van groot belang. Het voorspellen van de toekomst is op dit moment erg moeilijk, maar we hebben duidelijk laten zien dat TIE zich goed weet aan te passen aan veranderende marktomstandigheden."

Profiel TIE

TIE Holding N.V. waarvan de aandelen sinds maart 2000 genoteerd staan aan de Amsterdamse beurs, ontwikkelt en verkoopt hoogwaardige, op XML/EDItm gebaseerde B2B eCommerce-software en -services. Dankzij de software en diensten van TIE kunnen gebruikers snel en efficiënt elektronisch zaken met elkaar doen. Door 'Digital Business Communities' (DBC's) op te zetten biedt TIE kopers en aanbieders in de Supply Chain de mogelijkheid tot efficiënte samenwerking ("Collaboration"). TIE heeft een brede klantenkring in de Benelux en is een vooraanstaand speler in de Verenigde Staten en Europa. De klanten van TIE bestrijken vele marktsectoren, waaronder retail, gezondheidszorg, bank- en verzekeringswezen, transport, productie en voedingsmiddelen.

Voor meer informatie:

TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol- Rijk)
Tel: +31-20-658 99 03
Fax: +31-20-658 99 02
e-mail: (info@TIEglobal.com)

Albert Maruggi, Chief Marketing Officer
1435 Energy Park Drive
St. Paul, MN 55116
USA
Tel: +1 651-999-8760
Fax: +1 651-999-8845
e-mail: (albert.maruggi@tiecommerce.com)

Website: www.TIEglobal.com
Cijfers 4de kwartaal 2001

EINDE PERSBERICHT

© TIE Holding NV, 2001. All rights reserved.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie