Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leerplichtconsulenten in commissievergadering beëdigd

Datum nieuwsfeit: 21-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Roermond
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Roermond

Roermond, 20 november 2001

Leerplichtconsulenten in commissievergadering beëdigd

Op 20 november zal burgemeester H. Kaiser de twee leerplichtconsulenten van de gemeente Roermond beëdigen. Mevrouw K. Smeets en mevrouw A. Brits zullen, in het bijzijn van de commissie voor wijkbeheer, werk en inkomen, onderwijs, cultuur en organisatie (WWIOCO) twee maal een eed afleggen: namelijk de eed dat ze in hun ambt geen geld of geschenken zullen aannemen en de eed dat ze informatie die ze krijgen bij het uitoefenen van hun ambt, vertrouwelijk zullen behandelen.

Het college van burgemeesters en wethouders heeft in oktober een ambtsinstructie voor de beide consulenten vastgesteld. De eedsaflegging was de laatste formele stap die nodig was voor uit uitoefenen van hun functie. Beide consulenten zijn sinds april in dienst van de gemeente Roermond.

Het college van burgemeester en wethouders heeft het thema leerplicht, in samenwerking met de overige gemeenten uit het politiedistrict Roermond, nadrukkelijk op de politieke agenda geplaatst. Het aantal uren voor deze taak is in Roermond fors uitgebreid. Bovendien is de naam 'leerplichtambtenaar' veranderd in 'leerplichtconsulent'. In het verleden was het de taak van een leerplichtambtenaar om enkel de leerplichtwet te handhaven. Nu wordt daarnaast ook veel aandacht besteed aan het voorkomen van verzuim en aan het voorkomen van voortijdig schoolverlaten. Daarvoor is een intensieve samenwerking nodig met scholen en hulpverlenende instanties. De leerplichtconsulent bestraft niet alleen, maar ondersteunt ook scholen en jongeren en is voor hen een vraagbaak geworden. Op deze manier wordt schoolverzuim integraal aangepakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie