Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Partnership-project Syntegra bewijst mogelijkheden AppCelera

Datum nieuwsfeit: 21-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Syntegra Nederland
Zoek soortgelijke berichten
Syntegra Nederland


Informatieoverdracht bij Yamanouchi ruim 60 procent sneller door acceleratie software van Packeteer
Partnership-project met Syntegra bewijst mogelijkheden AppCelera

19.11.01 Syntegra in Benelux

Zoetermeer, 19 november 2001 - Syntegra heeft met succes de toepassing AppCelera geïmplementeerd bij het farmaceuticaconcern Yamanouchi Europe B.V. Dankzij deze applicatie kunnen de verkoopkantoren van Yamanouchi, die van over de hele wereld via frame relay en lokale inbelpunten, inbellen op de intranet- en Web server op het hoofdkantoor in Leiderdorp, nu ruim 60 procent sneller de gevraagde informatie op het beeldscherm gepresenteerd krijgen. De invoering van AppCelera kwam tot stand in partnership van Packeteer met Syntegra, die in opdracht van Yamanouchi op zoek was naar een oplossing om de informatieoverdracht naar de verkoopkantoren te versnellen.

De AppCelera is een plug-and-play applicatie ontwikkeld door Packeteer en wordt geplaatst voor de Web server. De AppCelera richt zich in tegenstelling tot bijvoorbeeld een caching machine op het verbeteren van de eindverbinding bij de klant. Deze (vaak) trage eindverbinding is de remmende factor bij het snel presenteren van Web content. AppCelera detecteert de inbelsnelheid aan de clientzijde. Vervolgens worden de data aan de kant van de server door de AppCelera automatisch gecomprimeerd en geconverteerd, zodat de informatie sneller kan worden getransporteerd en daarna gepresenteerd op het scherm van de client.

Syntegra
"De AppCelera is naast intranet-oplossingen vooral toepasbaar bij organisaties die zich richten op e-Commerce en e-Learning", zegt Tim Hoefsloot, Territory Sales Manager Benelux & Iberia van Packeteer. "Dit zijn bij uitstek gebieden waar Syntegra een leidende rol heeft. Vanuit haar ervaring en expertise op het gebied van onder andere elektronisch leren kwam Syntegra op het idee AppCelera voor haar klant Yamanouchi voor te stellen als oplossing voor het probleem van trage informatieoverdracht naar remote gebruikers. De applicatie is vervolgens grondig in de praktijk getoetst aan de wensen van Syntegra. Op grond van de zeer gunstige uitkomsten - een snelheidsverhoging tot soms 75 procent - hebben wij tot aanschaf van AppCelera besloten", aldus Rob Vermeulen, ICT Services Manager Europe van Yamanouchi.

Packeteer® (NASDAQ: PKTR) is een van de belangrijkste producenten van technologie voor het verbeteren van de infrastructuur en de prestaties van toepassingen in netwerken. Packeteer geeft ondernemingen en serviceproviders de beschikking over een extra netwerklaag waarmee zij meer controle kunnen uitoefenen op intranet-, extranet- en Internet- toepassingen. De producten van Packeteer - in combinatie met de PacketWise(tm)-software - garanderen end-tot-end Quality of Service (QoS) voor netwerktoepassingen en beheerde diensten. Ze maken een uitgebreid beheer mogelijk van het bandbreedtegebruik, het verkeer, de inhoud, het servicepeil en de netwerk-policy's, zodat de netwerkgebruikers niet onnodig in hun werk gestoord worden. De producten van Packeteer zijn in gebruik bij Global 2000-ondernemingen en service providers en worden verkocht via meer dan 100 dealers, distributeurs en systeemintegrators in meer dan 50 landen.

Voor meer informatie:

Syntegra Benelux
Marlies Pulsford
Tel : 079 368 23 45
E-mail : (m.pulsford@syntegra.nl)

Packeteer Europe
Fleur van Heesewijk
Tel : 0182 - 358 418
E-mail : (fvanheesewijk@packeteer.com)

Meer informatie over AppCelera is te vinden op
www.packeteer.nl/products/appcelera/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie