Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bekaert neemt maatregelen wegens economische omstandigheden

Datum nieuwsfeit: 22-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

Persberichten - 22/11/2001

Bekaert neemt maatregelen om de gevolgen van de slechtere economische omstandigheden te verminderen

Bekaert neemt maatregelen om de gevolgen van de slechtere economische omstandigheden te verminderen.

Sedert de aankondiging van de halfjaarresultaten is de vraag in de meeste sectoren waarin de klanten van Bekaert actief zijn gevoelig gedaald als gevolg van de verdere verzwakking van de economie in het algemeen en ook door het gedaalde vertrouwen van de consumenten na de terroristische aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september 2001. Daarenboven beginnen de muntdevaluaties in sommige Latijns Amerikaanse landen een negatieve invloed te hebben op de vraag. Als gevolg daarvan bevestigt Bekaert dat de winst voor het volledige jaar 2001 geraamd wordt op ongeveer de helft van het vorig jaar wat overeenstemt met de verwachtingen van de financiële analisten. De cash flow daarentegen houdt veel beter stand.

Dit werd reeds aangekondigd door het Management van Bekaert in de voorbije weken en dit werd ook reeds verschillende malen gerapporteerd in sommige media.

Bekaert heeft alle mogelijke maatregelen genomen om het hoofd te bieden aan de gevolgen van deze negatieve economische krachten. De acties die genomen werden zijn gericht op het verminderen van de kaskosten, de daling van het werkkapitaal en het beperken van de courante investeringsuitgaven met als doel om de korte termijn resultaten te verbeteren en de cash flow te maximaliseren. De concrete maatregelen houden verband met het verder tijdelijk sluiten van fabrieken, waar en wanneer dit nodig is, om te vermijden dat de voorraden te hoog zouden oplopen alsook met besparingen in productiekosten en structuurkosten.

De daling van de vraag is verschillend per segment en per markt. De vraag in de traditionele business zoals Staaldraad en Staalkoord wordt getroffen door de economische teruggang. De vraag in de meeste segmenten van de Geavanceerde Materialen blijft echter goed. De vraag is zeer sterk in de twee belangrijke activiteiten die Bekaert overgenomen heeft, namelijk zonnecellen die geproduceerd worden door United Solar Inc. en veiligheidsfilms voor vensterramen die geproduceerd worden door Bekaert Speciality Film.

Als gevolg van de genomen maatregelen en de sterke cash flow heeft de Raad van Bestuur van Bekaert zijn engagement bevestigd om het strategisch vernieuwingsproces verder te zetten.

Bron: Bekaert
Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie