Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijeenkomsten over toekomst van de gemeente Oegstgeest

Datum nieuwsfeit: 22-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oegstgeest

Onze gemeente in de toekomst

Hoe willen we dat onze gemeente er over pakweg vijftien jaar uitziet? Aan welke onderwerpen moeten we volgens u extra aandacht besteden? Waar ziet u kansen voor onze gemeente? En wat heeft u over, ook financieel, om Oegstgeest zo aantrekkelijk mogelijk te houden? We willen graag met onze inwoners praten over deze zaken. De gemeente is begonnen met een groot aantal activiteiten om de inwoners van Oegstgeest te betrekken bij het opstellen van een toekomstvisie. Voordat hogere overheden (provincie en de regering) bepalen wat er gaat gebeuren met Oegstgeest, wil Oegstgeest zelf een goede toekomstvisie opstellen. De aanval is namelijk de beste verdediging!

Bedreigingen
Op dit moment gaat het prima met Oegstgeest. Maar er zijn wel een aantal bedreigingen te benoemen. Ons dorp is bijna volgebouwd, dus met nieuwe bouwprojecten kunnen we geen geld meer verdienen. Bovendien zal Oegstgeest doordat er geen nieuwe woningen meer bijkomen, niet veel nieuwe, jonge inwoners aantrekken. Vergrijzing dreigt. Daarnaast is de nieuwe landelijke tendens dat gemeenten meer moeten doen met minder geld. Als Oegstgeest besluit om het in de toekomst voornamelijk alleen te doen, dan moeten de inwoners meer gemeentebelasting gaan betalen om de huidige voorzieningen (bijvoorbeeld scholen, bibliotheek en een zwembad) te kunnen behouden. Tenminste, als de inwoners willen dat het voorzieningenniveau op peil blijft.

Uw mening telt!
Om een goede koers vast te stellen, wil de gemeente de meningen van de burgers en vertegenwoordigers van (maatschappelijke) organisaties in onze gemeente weten én meenemen in de besluitvorming; want u bent uiteindelijk 'de gebruiker' van Oegstgeest. Daarom organiseert de gemeente een viertal toekomstavonden bij u in de buurt. Binnenkort ontvangt u een persoonlijke uitnodiging en informatiefolder bij u in de bus. In de folder leest u over een aantal belangrijke thema's en belangrijke vragen waar we het over moeten hebben. Ook kunt u op de speciale website informatie opzoeken en uw mening vast kenbaar maken door een korte enquête in te vullen. Directe vragen kunt u via de e-mail aan ons stellen: (communicatie@oegstgeest.nl).

Overzicht toekomstavonden in Oegstgeest

Datum

Plaats Adres Tijd
13 november Basisschool De Springplank Jan Wolkerslaan 18 20.00
- 22.00 uur
22 november Buurthuis De Kratong Curaçaostraat 18 20.00 - 22.00 uur 27 november Het Witte Huis Wilhelminapark 33 20.00 - 22.00 uur 28 november Gemeentecentrum Lijtweg 9 20.00 - 22.00 uur

Op één van deze avonden bent u van harte welkom!

Lees verder en geef nu alvast uw mening op de speciale website Onze gemeente in de toekomst

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie