Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prins van Oranje bij slotmanifestatie Jeugd in Beweging

Datum nieuwsfeit: 22-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

22/11/01 Prins van Oranje bij slotmanifestatie Jeugd in Beweging

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje is donderdag 22 november 2001 in het Gelredome te Arnhem aanwezig bij de slotmanifestatie Voor de Muziek Uit van de Stichting Jeugd in Beweging (JIB). Deze stichting heeft zich er de afgelopen vijf jaar voor ingezet jongeren actief te betrekken bij en blijvend te laten deelnemen aan sport- en bewegingsactiviteiten. Tijdens de slotmanifestatie wordt Jeugd in Beweging symbolisch overgedragen aan het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB).

JIB is in 1996 opgericht door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OC&W). Onderzoek had aangetoond dat de interesse van de jeugd voor bewegen vanaf het vijftiende levensjaar afneemt. Als oorzaken werden genoemd de concurrentie van andere vrijetijdsbestedingen, gebrek aan informatie en onvoldoende sportmogelijkheden in de directe omgeving. Ook zou de werkwijze van de georganiseerde sport debet zijn aan de afnemende belangstelling. Sportorganisaties zouden te weinig ervaringen met elkaar uitwisselen, en jongeren zouden moeite hebben met de prestatiegerichtheid van clubs en met de verplichtingen die een clublidmaatschap met zich meebrengt.

De stichting Jeugd in Beweging heeft zich ervoor ingezet dat partners uit de sectoren overheid, gezondheid, sport en onderwijs hun verworven inzichten aan elkaar gingen overdragen en omzetten in duurzaam beleid. Dit heeft er toe bijgedragen dat het onderwerp jeugdsport nu hoog op de agenda staat bij alle betrokken partijen. JIB liet proefprojecten opzetten bij gemeenten, rapporten opstellen, handboeken schrijven, en startte de campagne WhoZnext om jongeren aan te zetten tot actieve jeugdparticipatie in de sport.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie