Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse Euronautilus doet alle grote Vlaamse steden aan

Datum nieuwsfeit: 22-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vlaamse overheid
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse overheid

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER PATRICK DEWAEL

MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING 21 november 2001

Vlaamse Euronauten

22 november - 12 december 2001

Tussen 22 november en 12 december 2001 ligt de 'Euronautilus' achtereenvolgens te Brussel, Gent, Leuven, Brugge, Antwerpen en Hasselt aan de kade. Dit varend initiatief maakt deel uit van de jongerencampagne die de Vlaamse regering heef t
uitgewerkt naar aanleiding van het EU-Voorzitterschap. Vanuit haar bijzondere aandacht voor een beleid naar jeugd, haar bevoegdheden zoals onderwijs, tewerkstelling, sport en toerisme, wetenschappelijk onderzoek en milieu, wil Vlaanderen in de eerste plaats actief de rol van jongeren bij de bevordering va n de
Europese integratie op de voorgrond plaatsen.

Jongeren hebben maar al te vaak de indruk dat Europa en de Europese Unie enkel een zaak voor volwassenen is. Het project Vlaamse Euronauten wil bewijzen dat Europa juist aan hen het meeste heeft te bieden. De Euronautilus geeft de jonge ren
een unieke mogelijkheid om andere culturen, talen en landen te ontdekken. Tijde ns
hun bezoek aan de 'Euronautilus'-boot krijgen de jongeren ook meer inzicht in d e rol
die Vlaanderen wil vervullen in het Europa van vandaag en hoe Vlaanderen wil meewerken aan het Europa van morgen. Europa begint immers in Vlaanderen.

In de boot vond de expo 'Vlaanderen brengt Europa boven water' een onderdak. Rond 11 thema's, nl. 'Reizen, Leren & Werken', 'Onderwijs & Wetenschap', 'Kunst & Cultuur', 'Natuur & Leefmilieu' en 'Sport & Jeugd' wordt de Vlaamse 'Euronauten' getoond welke troeven Europa heeft.

Naast de expo kan in de 'chill out room' naar videoclips en interviews over Eur opa
gekeken worden. In het perscentrum kunnen de jongeren werken aan een eigen journalistiek verhaal. Er is ook een wedstrijd en op gezette tijden ruimt het benedendek plaats voor een heuse bootfuif.

Mag ik u alvast uitnodigen om een kijkje te komen nemen op deze unieke boot. Om zo veel mogelijk jongeren de kans te geven om met de 'Euronautilus' kennis te maken hadden wij u willen vragen dit evenement eveneens in uw agendarubriek op te nemen.

Ik wens u een boeiende ervaring.

Patrick Dewael
Minister-President van de Vlaamse Regering


---
Voor meer informatie kan u terecht bij:
Bart Tommelein, woordvoerder. Tel. 02/553.553.29.11 e-mail : (bart.tommelein@vlaanderen.be)

U kan ook op de website www.auronauten.be een kijkje gaan nemen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie