Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Klanktegels aangebracht bij Visio Bijvanck Blaricum

Datum nieuwsfeit: 22-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Blaricum


- Klanktegels aangebracht bij Visio Bijvanck
Klanktegels aangebracht bij Visio Bijvanck
Datum persbericht: 16 november 2001

Blaricum Op donderdag 22 november worden er in de Bijvanck bij de Visio, Elizabeth Kalishuis klanktegels aangebracht. Deze klanktegels vervangen de zogenaamde geleidelijntegels op het voetpad de Noord ter hoogte van de Visio-woningen.

Klanktegels
De klanktegels zijn speciaal voor blinde en slechtziende mensen. De tegels hebben een andere samenstelling dan de betontegels doordat er een soort metaal in zit. Hierdoor klinken de tegels anders als blinden of slechtzienden er met een stok op tikken. De oude geleidelijntegels blijken in de praktijk niet altijd goed te werken. Blinden en slechtzienden moeten de oude tegels met een stok of met hun voet voelen. Dit blijkt niet altijd te werken.

Proef
De gemeente Blaricum doet op verzoek van de Visio een proef met de nieuwe tegels totdat de renovatie van het centrumgebied begint.

Visio, Elizabeth Kalishuis biedt zorg en diensten aan mensen met een visuele verstandelijke beperking en biedt woonomgeving en begeleiding.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de heer M.T. Pater, (035) 539 95 31 of (m.pater@blaricum.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie