Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe Nederlandse luchtvaartmaatschappij van start

Datum nieuwsfeit: 22-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FLYMETROPOLIS / IMCA GROUP

Nieuwe Nederlandse luchtvaartmaatschappij van start

Embargo tot donderdag 22 november 2001, 10.00 uur

Donderdag 22 november vindt de presentatie van FlyMetropolis plaats. De nieuwste Nederlandse luchtvaartmaatschappij start maandag 26 november met een lijndienst op Malmö. FlyMetropolis zal zijn vloot op korte termijn uitbreiden tot acht vliegtuigen van het type Embraer 120. Hiermee wordt dit jaar de service uitgebreid tot minimaal drie lijndiensten vana Schiphol Airport.
Naast het uitvoeren van lijndiensten biedt FlyMetropolis de mogelijkheid tot het boeken van individuele charters voor groepen tot dertig personen.

FlyMetropolis richt zich op de zakelijke reiziger die hoge eisen stelt aan de dienstverlening. Door hoogfrequent te vliegen met kleinere toestellen zorgt Flymetropolis voor een goede aansluiting op het netwerk van KLM. In volledige samenwerking met KLM bedient de maatschappij de transferpassagier die vanuit Schiphol verder wil naar een andere bestemming. Passagiers met een KLM-ticket kunnen met Metropolis doorvliegen naar andere bestemmingen.

FlyMetropolis maakt voor de lijndiensten gebruik van Embraer E-120, een vliegtuig met 28 passagiers. FlyMetropolis start op 26 november met een lijndienst Amsterdam-Malmö. Er vinden per dag drie of vier vluchten op deze stad plaats. Het vliegveld van Malmö ligt op 25 minuten van het centrum van Malmö. Het is daarmee ideaal gesitueerd voor de reiziger die snel ter zake wil komen. Momenteel is Malmö economisch gezien de snelst groeiende regio van Zweden.

Naast het ontwikkelen van een regionaal lijndienst netwerk zoekt FlyMetropolis een snelgroeiend segment van de luchtvaart op. Flymetropolis wil zich ook onderscheiden van andere luchtvaartmaatschappijen door een flexibel aanbod van vluchten waarbij het vliegtuig op exclusieve basis wordt ingezet voor de afnemer. Onder het motto 'Fly Your Own Aircraft' bepaalt de klant zelf de bestemming, vertrektijd en 'aankleding' van de vlucht, waarbij gekozen kan worden uit ruim driehonderd bestemmingen binnen Europa.

De start van FlyMetropolis vindt plaats in een periode van crisis in de internationale luchtvaart. Toch is FlyMetropolis hoopvol voor de toekomst. Luchtvaartmaatschappijen van formaat zijn in deze tijd geneigd direct te bezuinigen op voor hun onrendabele lijndiensten. Als kleinere maatschappij is Metropolis wel in staat dergelijke diensten tegen een aanvaardbaar rendement te leveren gebaseerd op de reeds aanwezige passagiersstromen. Het aanbieden van een kleinere-vliegtuigcapaciteit is dan ook een belangrijk pluspunt om rendabel te kunnen opereren onder de huidige marktomstandigheden.

FlyMetropolis maakt deel uit van Imca Group, een bedrijf dat internationaal actief is in scheepvaart, luchtvaart, tijdschriften, radio en vastgoed.

De presentatie van FlyMetropolis vindt plaats:
Donderdag 22 november, 's ochtends om 10 uur op Schiphol. Perskamer Schiphol, in de terminal, achter in-check-balie 8 en 9

Meer informatie bij:
www.flymetropolis.com,
Clement Postmus, woordvoerder investeringsgroep Imca Group (020) 355 1 355
Harm Prins, voorlichter FlyMetropolis

06 28 52 00 94

22 nov 01 10:00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie