Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maatregelen voor huiselijk geweld in gemeente Oegstgeest

Datum nieuwsfeit: 22-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oegstgeest

Huiselijk geweld

Wat zich achter de voordeur van een gezin afspeelt, wordt vaak beschouwd als een privé-kwestie waar de overheid niets mee te maken heeft. Vroeger was slechts in extreme situaties, wanneer bijvoorbeeld duidelijk was dat een kind mishandeld werd, overheidsingrijpen geoorloofd. Daarnaast was vroeger weinig bekend over huiselijk geweld. Dat het plaatsvond en er tussen die vier muren meer aan de hand was dat het daglicht niet kon verdragen, was amper bekend. Schaamte, angst, schuldgevoelens, loyaliteit en (economische) afhankelijkheid weerhielden slachtoffers van huiselijk geweld ervan om met hun problemen naar buiten te treden.

Nog steeds is het lastig om de precieze omvang van huiselijk geweld vast te stellen. Uit een door Intomarkt in 1997 uitgevoerd onderzoek blijkt dat 45 % van de Nederlandse bevolking ooit slachtoffer is geweest van huiselijk geweld.

De gemeente Oegstgeest heeft in haar Veiligheidsplan een paragraaf omtrent huiselijk geweld opgenomen en is bezig om de problemen in kaart te brengen. Daartoe vindt er bijvoorbeeld regelmatig overleg plaats tussen politie, justitie, zorginstellingen en de gemeente. Iedereen die geïnteresseerd is in deze problematiek, kan bij het gemeentehuis een brochure met informatie hierover verkrijgen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie