Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitbreiding Rijksmonument te Paterswolde kan doorgaan

Datum nieuwsfeit: 22-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rechtbank AssenUitbreiding Rijksmonument (voormalig gemeentehuis Eelde) te Paterswolde kan doorgaan.

Bron: Rechtbank Assen

Datum actualiteit: 22-11-2001

Dit is de uitkomst van een uitspraak van de meervoudige kamer van de sector bestuursrecht van 20 november jl.

Door een groot aantal omwonenden is beroep aangetekend tegen een door de gemeente Tynaarlo verleende monumentenvergunning en kapvergunning. Beide vergunningen hebben betrekking op de voorgenomen uitbreiding van het Rijksmonument (voormalig gemeentehuis van Eelde) aan de Prinses Irenelaan 1a te Paterswolde en zijn verleend aan het Centraal Meldpunt Kinderopvang (CMK). CMK houdt kantoor in het voormalig gemeentehuis en is van plan dit uit te breiden door het bijbouwen van kantoren en het vergroten van de kantine.

De rechtbank heeft het door de Rijksdienst voor de Monumentenzorg gegeven advies onderschreven, daar waar de Rijksdienst van oordeel is dat de invloed van de beoogde nieuwbouw op de historische kwaliteit van gebouw en tuin van beperkte aard is.
Hierbij heeft de rechtbank opgemerkt dat de uitbreiding zich niet in de meest waardevolle gedeelten van de tuin (als deel van het Rijksmonument) bevindt.

Voor wat betreft de verleende kapvergunning (voor het kappen van een linde) heeft de rechtbank overwogen dat deze linde niet tot de (omschreven) waardevolle elementen van de tuin behoort en ook overigens niet als monumentale boom is opgenomen.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie