Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beleid om armoede te bestrijden is effectief

Datum nieuwsfeit: 22-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

22 november 2001 Nr. 01/192

Minister Vermeend: beleid om armoede te bestrijden is effectief

Uit de armoedemonitor 2001 die vandaag aan minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is aangeboden, blijkt dat het aantal huishoudens in Nederland met een laag inkomen tussen 1996 en 2001 met bijna eenderde is gedaald (van 16% naar 11% van alle huishoudens). De Armoedemonitor is een gezamenlijk rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Minister Vermeend merkte bij het in ontvangst nemen van de monitor op dat de resultaten van de monitor 2001 laten zien dat het kabinetsbeleid om armoede te bestrijden effectief is. Het rapport geeft aan dat het gevoerde inkomensbeleid van het kabinet heeft geleid tot een belangrijke vermindering van de armoede. Minister Vermeend stelde ook vast dat deze vermindering in belangrijke mate te danken is aan de belastingherziening 2001.

Minister Vermeend onderschrijft de aanbeveling uit de monitor om de zogeheten armoedeval verder te verkleinen. In de begroting van dit en volgend jaar heeft het kabinet dan ook maatregelen getroffen die daaraan bijdragen. Volgens minister Vermeend kan de intensivering van het beleid gericht op het bevorderen dat mensen met een uitkering aan werk worden geholpen een belangrijke bijdrage leveren aan het bestrijden van de armoede.

Volledige tekst bericht

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie