Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Heerlen

Datum nieuwsfeit: 22-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-11-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 11.45 u) Donderdag, 22 november 2001

District Heerlen

Heerlen; aangehouden
Een politiepatrouille zag afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 04.50 uur op de Wannerstraat in Heerlen een man die aan het morrelen was bij een de toegangsdeur van een slagerij aldaar. Vermoedelijk omdat de man de politie in het oog kreeg liep hij er vandoor. Bij nader onderzoek kreeg de politie aanwijzingen dat niet alleen was geprobeerd in te breken in de slagerij, maar ook in een naastgelegen bakkerij. De politie ging de verdachte meteen achterna en wist hem op het Corneliusplein te achterhalen en in de kraag te vatten. De verdachte, een 32-jarige man uit Heerlen werd op verdenking van poging inbraak aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Nader onderzoek wees uit dat de verdachte op dit nachtelijke tijdstip inbrekerswerktuig bij zich had. Dit werd inbeslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; ongewenst vreemdeling
Bij nadere controle afgelopen woensdagmiddag op het Stationsplein in Heerlen van een 56-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats bleek dat de man wegens gepleegde strafbare feiten als ongewenst verklaarde vreemdeling in Nederland is / ophoudt (hetgeen hij ook heeft bekend). Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Nader onderzoek wees ook uit dat de man totaal zon 18 bolletjes verdovende middelen (totaal ruim zeven gram heroine en cocaine) bij zich had. Die werden allemaal inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op en heeft de man inverzekeringgesteld.

Hoensbroek; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Hoofdstraat in Hoensbroek van een 57-jarige automobilist uit die plaats, bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat de Hoensbroekenaar ruim 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Voerendaal/Hulsberg/Nuth; preventieve actie
De politie heeft afgelopen woensdagavond een preventieve / anti-voertuiginbrakenactie gehouden in de dorpskernen van Voerendaal, Hulsberg en Nuth. Daarbij kregen van de in deze dorpskernen aangetroffen gecontroleerde / geparkeerde autos en vrachtautos totaal ruim 25 voertuigen een briefje, een zogenaamd preventiebericht. Dat houdt in dat er in die voertuigen voorwerpen van buiten duidelijk zichtbaar aanwezig waren die aantrekkelijk zijn voor diefstal / voertuig-inbraak en waarop dan ook werd gewezen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie