Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hemkade feest in Zaanstad verplaatst

Datum nieuwsfeit: 22-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Q-DANCE

Hemkade feest verplaatst

Amsterdam, 22 November 2001
Naar aanleiding van de uitspraak van burgemeester Vreeman van Zaanstad heeft organisatie Q-dance besloten het geplande evenement van 24 november te verplaatsen.

De voorlopige openingstijd, van 20.00 uur tot 02.00 uur, kan niet gezien worden als een alternatief, maar als een indirecte manier van de Hemkade sluiten.
Burgemeester Vreeman heeft meegedeeld dat de organisatie zelf voor NS vervoer moet zorgen. Het zal u niet verbazen dat dit al te laat is. Naast het feit dat de nieuwe tijden geen uitgaanstijden zijn, vindt de organisatie het onverantwoord om de bezoeker om 02.00 aan zijn lot over te laten.

Menigeen heeft zich uitgesproken over de uitspraak van de burgemeester. Een veel gehoorde mening is dat 'het probleem' zich zal verplaatsten.

Q-dance verplaatst het evenement.
Woensdag 26 december vindt het Qlubtempo nr.10 evenement plaats in de Heineken Music Hall in Amsterdam.
Openingstijden hier zijn 22.00 uur tot 07.00 uur.

De bezoeker kan van dezelfde muziek, sfeer en beleving genieten als ze gewend zijn van de reeks evenementen in de Hemkade. De beloofde artiesten van 24 november verhuizen ook mee.

Q-dance wil hier mee aantonen dat dancefeesten niet meer weg te denken zijn uit de hedendaagse maatschappij en zeker niet uit de jongerencultuur. 2 miljoen jongeren willen op zaterdagnacht dancemuziek horen. De organisatie is ervan overtuigd, zeker gezien de gebleken solidariteit vanuit het party publiek, dat op 2e kerstdag 5500 jongeren naar Amsterdam zuid-oost zullen komen.

Het evenement is verplaatst, maar het probleem is nog niet opgelost. Q-dance zal de tot in het absurde doorgevoerde preventieve maatregelen nog verder doorvoeren.
De organisatie is zich bewust van de problematiek omtrent drugs en uitgaan. Als aanbieder van evenementen denkt Q-dance een belangrijke rol te kunnen vervullen in de voorlichting, maar meer op het gebied van advies. Jongeren die drugs gebruiken zullen zich eerder laten waarschuwen voor de gevaren van drugs door een organisatie dan door hun ouders of de overheid.
Concreet zal in de campagnes nadrukkelijk worden gewezen op de gevaren die drugs met zich meebrengen.

Noot voor redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie