Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Discussie over invoering Bachelor-master model TU Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 22-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium Generale

dinsdag 22 januari 2002, 1600-17.15 uur , Tureluur, Hoofdgebouw

Onderwijscafé
Bachelor-Master op de TU/e: etiket of kans?
Discussie over de vernieuwing van het onderwijs bij de invoering van het Bachelor-master model

Met het ondertekenen van de zogenaamde Bolognaverklaring in juni 1999 heeft de minister van Onderwijs zich vastgelegd op het invoeren van het Bachelor-Master model in het universitaire onderwijs in Nederland. Het is de bedoeling dat vanaf volgend jaar alle Nederlandse universiteiten en hogescholen onderwijs geven in deze structuur.

De TU/e is een van de eerste universiteiten die de Bachelor-Masterstructuur invoert. De grote vraag is nu wat er eigenlijk gaat veranderen. Is het alleen een nieuw etiketje of zijn er ook daadwerkelijk nieuwe kansen gecreëerd om het onderwijs aan de TU te vernieuwen en te verbeteren?

Sprekers in dit onderwijscafé zijn onder anderer professor Jan Janssen, decaan van de faculteit Biomedische Technologie en Iefje Soetens, studente Bouwkunde en betrokken bij de ontwikkeling van de Masters bij deze faculteit.

Studium Generale, ESVB, PF, Groep één, en FSE organiseren gezamelijk ieder trimester een discussie over een actueel onderwerp. De onderwerpen hebben altijd met het onderwijs op onze universiteit te maken en zijn dus voor iedere student of medewerker relevant en interessant. Na afloop drinken we gezamenlijk een borrel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie