Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agenda Tweede Kamer

Datum nieuwsfeit: 22-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Agenda Tweede Kamer

donderdag 22 november 2001
De vergadering van de Tweede Kamer begint op donderdag 22 november om 10.15 uur.
Na enkele hamerstukken debatteert de Kamer naar aanleiding van een algemeen overleg tussen de vaste Commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport en minister Borst-Eilers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over capaciteitsproblemen op de Intensive Care (dit overleg had plaats op donderdag
8 november jongstleden).

Hierna rondt de Kamer het plenaire debat af over terrorismeverdragen. De verdragen gaan onder meer over de bestrijding van terroristische bomaanslagen en de veiligheid van VN-personeel en geassocieerd personeel. Dit als gevolg van de terroristische aanslagen op de Verenigde Staten van 11 september jongstleden.

Vervolgens spreekt de Kamer over de wijziging van de Wet Vennootschapsbelasting. Met de wijziging wordt de vrijstelling van vennootschapsbelasting op gemeentelijke vervoerbedrijven afgeschaft. Daarnaast treft het wetsvoorstel een algemene regeling voor alle overheidsbedrijven om voor- en nadelen bij belastingplicht te voorkomen.

Ten slotte zet de Kamer het debat voort over de begroting van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer voor het jaar 2002 (te beginnen met het antwoord van de regering in eerste termijn).

· Onmiddellijk na de middagpauze stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast en volgen stemmingen.

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 10.00 tot ca. 11.00 uur Thorbeckezaal

Agenda: briefing door vertegenwoordigers van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) over het rapport Nederland als immigratiesamenleving.

Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 10.00 tot ca. 12.00 uur Kappeyne van de Coppellozaal

Agenda: algemeen overleg met minister Vermeend (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over het onderzoek van het IBO (Interdepartementaal beleidsonderzoek) naar de resultaten van het werkgelegenheids- en arbeidsmarktbeleid.

Financiën: 10.00 tot ca. 12.00 uur - Van Someren-Downerzaal
Agenda: algemeen overleg met minister Zalm (Financiën) over verschillende onderwerpen met betrekking tot de euro. Er wordt onder meer bgesproken over:

-veiligheidsdimensie in de periode rond de euro- omwisseling;

-het effect van de euro-dollarkoers van mogelijke massale omwisseling van zwart en contant geld.

Europese Zaken en Economische Zaken: 11.00 tot ca. 12.00 uur Thorbeckezaal

Agenda: algemeen overleg met minister Jorritsma-Lebbink (Economische Zaken) en staatssecretaris Benschop (Buitenlandse Zaken) over vergaderingen van de ministers van Economische Zaken van de lidstaten van de Europese Unie.
Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 11.00 tot ca. 13.00 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Van der Ploeg (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over de aanbevelingen van de commissie-Ekkart. De commissie heeft onderzoek verricht naar de herkomst van de collectie van de Stichting Nederlands Kunstbezit.

Defensie en Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken: 11.30 tot ca. 13.00 uur Suze Groenewegzaal
Agenda: algemeen overleg met minister De Grave (Defensie) en staatsecretaris De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) over het Beleidsplan 2002 en het Jaarverslag 2000 van de kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba.

Europese Zaken en Economische Zaken: 12.00 tot ca. 13.00 uur Thorbeckezaal

Agenda: algemeen overleg met de staatssecertarissen Ybema (Economische Zaken) en Benschop (Buitenlandse Zaken) over vergaderingen van de ministers van Economische Zaken van de lidstaten van de Europese Unie.
Justitie en Financiën: 13.30 tot ca. 15.00 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: algemeen overleg met de ministers Korthals (Justitie) en Zalm (Financiën) over de voormalige Crédit Lyonnais Bank.
Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 14.00 tot ca. 16.00 uur Klompézaal

Agenda: algemeen overleg met minister Vermeend en de staatssecretarissen Hoogervorst en Verstand-Bogaert (allen Sociale Zaken en Werkgelegenheid) ter voorbereiding op de plenarie begrotingsbehandeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor 2002, het zogenoemde begrotingsonderzoek.

Europese Zaken en Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 14.30 tot ca. 15.30 uur - Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met de staatssecretarissen Faber (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) en De Vries (Buitenlandse Zaken) over vergaderingen van de staatssecretarissen van Visserij van de lidstaten van de Europese Unie.

Justitie: 15.30 tot ca. 17.30 uur Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met minister Korthals (Justitie) over onder meer:

-de Contourennota. Deze nota heeft betrekking op de modernisering van de rechterlijke organisatie;
-het automatiseringsproject van het Hoger Beroep Strafrechtsysteem;

-de capaciteitsproblematiek van het Hof in Amsterdam.
Verkeer en Waterstaat: 15.30 tot ca. 17.30 uur Suze Groenwegzaal

Agenda: algemeen overleg met minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over veiligheid op het spoor. Er wordt gesproken over Railonderzoeken en veiligheid van NS-materieel.

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij:
16.00 tot ca. 19.00 uur - Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met minister Brinckhorst (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) over mestproblematiek, het mestbeleid en over zand- en lössgronden.

OPENBAAR RONDETAFELGESPREK

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en Justitie: 10.00 tot ca. 13.00 uur Troelstrazaal
Agenda: gesprek met deskundigen en betrokken organisaties over het nieuwe pachtbeleid. Dit gesprek vindt plaats naar aanleiding van het advies Ruimte voor pacht van de commissie Pachtbeleid.

*Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Economische Zaken en Verkeer en Waterstaat: 10.00 uur Groen van Prinstererzaal
*Defensie en Buitenlandse Zaken: 10.15 Wttewaall van Stoetwegenzaal
*Europese Zaken: 12.00 uur Wttewaall van Stoetwegenzaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
*Buitenlandse Zaken, Defensie, Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 13.00 uur Klompezaal KAMERLEDEN ONTVANGEN


*Leden van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken ontvangen vanaf 11.00 uur de heer Den Haas, de nieuw benoemde ambassadeur van Caracas (Wttewaall van Stoetwegenzaal).


*Leden van de vaste Commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen ontvangen vanaf 14.00 uur een delegatie van verschillende organisaties voor een gesprek over schooltijden (Kappeyne van de Coppellozaal). WERKBEZOEK

Leden van de vaste Commissie voor Economische Zaken brengen een werkbezoek aan de Economische Voorlichtingsdienst(EVD) op het ministerie van Economische Zaken. Het werkbezoek is onder andere bedoeld om een overzicht te krijgen van de producten en diensten van de EVD op het terrrein van de exportbevordering. Aan dit bezoek nemen de volgende leden deel: Bolhuis (PvdA), Blok (VVD), Hessing (VVD), Voûte-Droste (VVD), Ten Hoopen (CDA), Leers (CDA), Stroeken (CDA) en Van Walsem (D66).

VRIJDAG 23 NOVEMBER

WERKBEZOEK

Leden van de vaste Commissie voor Verkeer en Waterstaat hebben een gesprek met een delegatie uit het Vlaamse parlement over de lange termijn visie van het Schelde-estuarium. Het gesprek zal plaatsvinden in het provinciehuis van Middelburg. Aan dit bezoek nemen de volgende leden deel: Van den Berg (SGP) en Herrebrugh (PvdA).

MAANDAG 26 NOVEMBER

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Justitie: 10.15 tot ca. 16.00 uur - Groen van Prinstererzaal
Agenda: wetgevingsoverleg met minister Korthals (Justitie) over een aanvulling op het nieuwe Burgerlijk Wetboek. De aanvulling houdt in dat de koop van onroerende zaken schriftelijk wordt aangegaan (met stenografisch verslag).
Dit overleg wordt rechtstreeks uitgezonden via de draadomroep.

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 16.00 tot ca. 23.00 uur - Troelstrazaal

Agenda: nota-overleg met staatssecretaris Faber (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) over het onderdeel Visserij uit de begroting van het ministerie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij voor het jaar 2002 (met stenografisch verslag).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...