Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fact-sheet arbeidsmarkt

Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie

LBR-bericht

Rotterdam, 22 november 2001

Fact-sheet arbeidsmarkt

Het LBR heeft een fact-sheet uitgegeven over de arbeidsmarktpositie van etnische minderheden in Nederland. De fact-sheet bestaat uit een korte inleiding, tabellen en een literatuurlijst. In de inleiding wordt kort ingegaan op de arbeidsmarktpositie van allochtonen in Nederland, de factoren die deze arbeidsmarktpositie bepalen, het overheidsbeleid en intercultureel management.

Discriminatie op de arbeidsmarkt is voor de LBR een belangrijk thema omdat verhoudingsgewijs veel klachten over discriminatie betrekking hebben op de arbeidsmarkt. Discriminatie op de arbeidsmarkt heeft bovendien ingrijpende gevolgen voor het persoonlijk leven van betrokkenen en de maatschappelijke integratie van personen en bevolkingsgroepen.

Bezoekers van het documentatie- en informatiecentrum van het LBR vinden daar naast vakliteratuur, lesmateriaal en actuele dossiers onder meer ook veel statistische gegevens. Met behulp readers, literatuurselecties, de website van het LBR en fact-sheets worden materialen rond bepaalde thema's nader toegankelijk gemaakt. De materialen kunnen worden geleend.

De fact-sheet arbeidsmarkt is te verkrijgen voor f 2,-- ( 0,91), exclusief portokosten en is ook geplaatst op de website van het LBR (rubriek documentatiecentrum)

De fact-sheet arbeidsmarkt is samengesteld door
documentatiemedewerker Eddie Nieuwenhuizen

Voor meer informatie en bestellingen: LBR, tel. 010-2010201, email:(info@lbr.nl)

LBR, Afdeling Communicatie
Jeroen Visser

website LBR: www.lbr.nl

LBR Gebouw de Weenahof
Schaatsbaan 51, 3013 AR Rotterdam
tel: 010 - 20 10 230
fax: 010 - 20 10 222

laatste nieuws lbr: www.lbr.nl/lbr/index_lbr.html emailserver: www.lbr.nl/formulier.html

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie