Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europa wil fietsen goedkoper maken

Datum nieuwsfeit: 22-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Europa wil fietsen goedkoper maken

(Brussel - 22/11/01) De Europese Commissie overweegt ernstig om een verlaagd BTW-tarief mogelijk te maken voor de aankoop van nieuwe fietsen, fietsproducten en -diensten. Dat antwoordt Europees Commissaris Bolkestein op schriftelijke vraag E-2449/01 van Europees Parlementslid Bart Staes (Spirit). Nu bestaat er enkel een verlaagd BTW-tarief van zes procent voor fietsherstellingen.

Staes ondervroeg de Commissie over deze mogelijke BTW-verlaging na het lezen van de Commissiemededeling over de verbetering van de werking van het BTW-stelsel (COM(2000) 348). Daarin staat ondermeer dat de Commissie zinnens is bijzondere aandacht te besteden aan de invoering ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie