Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ECDL voorgedragen als officiële Europese IT-standaard

Datum nieuwsfeit: 22-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Europees Computer Rijbewijs (ECDL)
Zoek soortgelijke berichten
Europees Computer Rijbewijs (ECDL)


ECDL FOUNDATION LTD

Datum: 22 november 2001

---

ECDL voorgedragen als officiële Europese IT-standaard

De European Union High Level Group for Employment and Social Dimension of the Information Society (ESDIS) heeft een aanbeveling gedaan aan de Europese Commissie voor de acceptatie van het Europees Computer Rijbewijs (ECDL) als certificeringsprogramma voor basis IT-vaardigheden in Europa.

ESDIS had de opdracht om bestaande programma's in kaart te brengen die mogelijk aan het e-Europe Action Plan van maart 2000 konden voldoen, waarvan het een van de specifieke doeleinden was om een Europees diploma in te stellen voor basisvaardigheden in de informatie technologie, waarvan de certificeringprocedure gedecentraliseerd is.

" We zijn zeer verheugd dat ESDIS het ECDL programma formeel aan de Commissie heeft aanbevolen. Dit is een belangrijke bevestiging. We hebben nu een expliciete link gelegd tussen ECDL als pan-Europees instrument van IT-vaardigheid en de verklaarde intentie van de EU staatshoofden om het digitale kennisniveau in heel Europa te verhogen, waar ook wij in de toekomst aan blijven werken, aldus Algemeen Directeur David Carpenter van de ECDL Foundation.

De hoofdvestiging van ECDL, The ECDL Foundation, heeft herhaaldelijk het ECDL aanbevolen, omdat het beantwoordt aan de doelstellingen van de initiatieven van de Europese Commissie onder het e-Europe Action Plan 2002, waarin grote nadruk ligt op levenslang leren als basiscomponent van het Europees maatschappelijk model. De recente aanbeveling verstevigt de reputatie en geloofwaardigheid van het ECDL, zowel binnen Europa als daarbuiten.

ECDL is het meest erkende en geaccepteerde IT diploma dat in meer dan 56 landen ter wereld behaald kan worden. Het programma is ontwikkeld met bijdragen uit meer dan 30 verschillende computerverenigingen over de gehele wereld, waarmee het meer dan 200.000 IT-professionals uit vele branches (met inbegrip van industrie, onderwijs en overheid) vertegenwoordigt en geniet wereldwijd de steun van overheids- en onderwijsinstellingen.

Het succes van het programma blijkt uit het hoge aantal deelnemers in landen als Zweden, Ierland en Denemarken, waar bijna 4% van de bevolking in deze landen het ECDL kent. Deze hoge aantallen zijn er ook in landen als het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Oostenrijk, Italië en Hongarije. Wereldwijd is de deelname aan ECDL tot meer dan
1,5 miljoen studenten gestegen, wat de afname van zo'n zes miljoen examens betekent.

ECDL is momenteel het enige certificeringprogramma voor basis IT-vaardigheden voor heel Europa, dat in brede kring wordt geaccepteerd, waarbij de grote meerderheid van de EU lidstaten het programma ondersteunt. Andere, vergelijkbare certificeringsprogrammas hebben veelal slechts ten doel het eigen product te ondersteunen of gelden slechts voor een enkel land. De meeste hiervan zijn geïntegreerd in trainingscursussen of zijn onderdeel van nationale erkennings- of diplomeringsregelingen.

"Er wordt in toenemende mate verlangd dat mensen kunnen aantonen dat zij de vereiste vaardigheden hebben om te leven en werken in de nieuwe informatiemaatschappij. Hieruit is het initiatief van de Commissie voortgekomen om een Europese standaard voor IT kennis en vaardigheden in te stellen. Het feit dat ECDL deze officiële aanbeveling voor acceptatie als de erkende standaard heeft ontvangen, is een blijk van haar vermogen om een certificaat van IT vaardigheden te leveren dat beantwoordt aan de eisen van een zich ontwikkelend e-Europa," aldus David Carpenter.

Neemt u voor nadere informatie a.u.b. contact op met:

Neven Senek
Marketing Manager
ECDL FOUNDATION LTD
107 The Windmill
Sir John Rogersons Quay
Dublin 2
Ierland
Tel: +353 1 679 2847
Fax: +353 1 679 2920
e-mail: (neven.senek@ecdl.com)

of:

Stichting ECDL Nederland
Ellen Le Rütte, communicatie
Muntkade 8a, Utrecht
T 030 2916333
F 030 2916330
E (info@ecdl.nl)
I www.ecdl.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie