Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Den Bosch investeert in stedelijke bedrijventerreinen

Datum nieuwsfeit: 22-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente 's-Hertogenbosch
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente 's-Hertogenbosch

College wil investeren in kleinere stedelijke bedrijventerreinen

do 22 november 2001

De gemeente heeft onderzoek laten doen naar de
ontwikkelingsperspectieven van negentien zogenaamde binnenstedelijke bedrijventerreinen, die verspreid over het Bossche stedelijk gebied liggen. Dit zijn kleinere bedrijventerreinen, soms liggend in of bij een woonwijk. Door de sterke groei van stedelijke functies als detailhandel, cultuur en wonen staat de functie van een aantal van deze terreinen onder druk. Om een heldere afweging te kunnen maken over de vraag welke ontwikkelingsperspectieven de terreinen hebben, heeft het college een extern onderzoek laten verrichten.

Het onderzoek, dat is uitgevoerd door het Bureau voor Regionale Economie en Toerisme te Berlicum en dat is afgestemd met diverse vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, heeft aanbevelingen opgeleverd voor een aantal van de terreinen. Het college heeft de aanbevelingen verwerkt in een aantal voorstellen, gericht op de gewenste toekomstige functie van de terreinen, die varieert van handhaving van de huidige functie tot algehele transformatie.

Het college wil voor de periode 2002 tot en met 2004 vier concrete maatregelen laten uitvoeren. Voor de terreinen Ertveld-Noord, Empel-Maasakkers en Overlaet wordt een
"Stimuleringsregeling Kwaliteitsverbetering Bedrijfshuisvesting" voorgesteld. Binnen deze regeling kunnen bedrijven, als zij investeren in de verbetering van hun bedrijfspand of omliggende kavel, 30% van de kosten vergoed krijgen. Voor het bedrijventerrein Ertveld-Noord stelt het College een grondig herontwikkelingsproject voor, waarvoor subsidie van de provincie nodig is. Ook stelt het college voor een stedenbouwkundig onderzoek te laten uitvoeren naar de mogelijkheden de bedrijven op de Javastraat optimaal in hun omgeving te passen. In december neemt de gemeenteraad een besluit over het doorgaan van de maatregelen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie