Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 22-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

XTC-netwerk ontmanteld
22-11-2001. Het Kernteam Amsterdam-Amstelland/Gooi- & Vechtstreek heeft onder supervisie van de officier van justitie van het parket Amsterdam en in samenwerking met diverse buitenlandse politiekorpsen een netwerk ontmanteld dat zich bezig hield met internationale XTC-distributie. In het kader daarvan zijn tot nu toe in Nederland, Engeland, Duitsland, Israël en Australië 17 arrestaties verricht. Hieronder zit één hoofdverdachte: een 37-jarige Israëlier die Amsterdam verbleef. De andere verdachten zijn van Israëlische, Nederlandse en Franse origine/nationaliteit. Op dit moment zitten nog 14 verdachten vast. Bij de diverse politieacties in binnen- en buitenland is totaal circa 444 kilogram xtc-pillen in beslag genomen. De confiscatie afgelopen dinsdag in het Duitse Lübeck geldt, wereldwijd gezien, als een megavangst. Het betrof een partij van rond de 400 kilo XTC, ofwel circa 1.600.000 XTC-pillen. Met meer arrestaties wordt rekening gehouden.
Meer lezen...


---

Nieuw: politie in de buurt
20-11-01. Met ingang van vandaag is deze website een special rijker: Politie in de Buurt. Daarop zijn politiemannen en vrouwen te vinden, die een eigen stukje van de regio onder hun hoede hebben: de buurtregisseurs. Om te beginnen hebben alle buurtregisseurs van de Amsterdamse binnenstad hun eigen pagina(s) gekregen op Politie in de Buurt. Het is de eerste stap naar een compleet overzicht van alle 220 buurten en buurtregisseurs van de regio Amsterdam-Amstelland.

Op buurtregie-paginas leest u informatie over de buurt en over de politieman of vrouw die daar als buurtregisseur werkt. Verder zijn zoveel mogelijk instanties waarmee wordt samengewerkt, aan de paginas gelinkt.. Wilt u kennismaken met de Amsterdamse binnenstad en de buurtregisseurs die daar werken? Klik dan hier.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie