Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Infolook lanceert Infotelligence kennismanagement tool

Datum nieuwsfeit: 22-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

INFOLOOK

Lancering revolutionaire kennismanagement tool

persbericht
22 november 2001

lancering revolutionaire kennismanagement tool

Zeist, 22 november 2001: Infolook, ICT-specialist in content en business intelligence voorzieningen, lanceert onder de naam Infotelligence haar eerste product. Infotelligence is een kennismanagement tool waarmee alle informatie, zowel intern als extern, volledig automatisch wordt aangeboden door middel van actieve kennisprofielen tussen medewerkers en gebruikerscommunities. Uitzonderlijk hieraan is dat hierbij geen gebruik gemaakt wordt van analyses op basis van woordlijsten zoals thesauri, maar op basis van pattern matching technology. Op deze manier kan vrijwel iedere vorm van tekst, spraak en beeld conceptueel worden begrepen.

Op dit moment besteden bedrijven onnodig veel arbeidsuren aan het vinden van relevante informatie die te maken heeft met hun zoekvraag. Dit kan intern gericht zijn door informatie te halen uit interne systemen, zoals CRM-applicaties, Document Management Systemen of Groupware toepassingen, zoals Lotus Notes of Microsoft Exchange. Maar ook het zoeken naar externe informatie op het internet levert vaak resultaten op die niet eens verband houden met de gegeven zoekopdracht. Sinds medio dit jaar biedt Infolook, gespecialiseerd in de integratie van externe content in intranet-, extranet- of portalomgevingen, hier een oplossing voor.

Het concept van een kennismanagement tool, die willekeurige interne bedrijfsinformatie koppelt aan externe informatie uit databases van bijvoorbeeld Reuters of het internet of de landelijke dagbladen is uitgewerkt door Infolook. De resultaten zijn uitzonderlijk goed. Niet alleen hebben de resultaten altijd te maken met het onderwerp, maar kun je zelf aangegeven welke informatie relevant is en kun je het systeem op intelligente wijze retrainen. De techniek is afkomstig van Autonomy, die de intelligente software levert. Deze software is gebaseerd op patroonherkenning. Het gaat dus niet om de individuele woorden die in de verschillende teksten staan, maar om de patronen en concepten die in de teksten voorkomen.

De Autonomy software werkt niet op basis van keywords. Het zoeken met behulp van keywords is geen oplossing van het informatieprobleem maar creëert zelf juist informatie overload. Als een systeem niet kan identificeren of ik geïnteresseerd ben in een bank als zitmeubel of een bank als financiële instelling, zal het mij resultaten moeten presenteren die betrekking hebben op beide. Daarbij zal dat systeem mij niet die informatie presenteren die misschien wel gewenst is, maar waarin een typefout staat of waarin gebruik gemaakt wordt van een synoniem. Omdat de Autonomy software de patronen analyseert die in de teksten voorkomen, heeft het systeem hiervan geen last. De software zal mij uiterst precies resultaten teruggeven die passen bij mijn zoekvraag en zich niet van de wijs laten brengen door synoniemen of homoniemen. Daarnaast is het voor de gebruiker veel makkelijker om in natuurlijke taal te zoeken dan zich bijvoorbeeld Booleaanse operatoren aan te leren.

over Infotelligence
Autonomy biedt software die het mogelijk maakt om grote hoeveelheden informatie automatisch en nauwkeurig te categoriseren, te verbinden via hyperlinks, te personaliseren en te doorzoeken. Door de software van Autonomy te integreren, kan Infolook organisaties kennismanagement- en informatieoplossingen aanbieden waarin zowel interne, als externe kennis en informatie op maat kan worden opgeslagen, doorzocht en gepresenteerd. Door de integratie van de Autonomy software te combineren met gedegen advies over kennismanagement en de levering van externe content op maat, bieden wij een revolutionaire kennismanagement tool ten aanzien van informatie aanbod, kennisopslag en kennisuitwisseling binnen organisaties.

over Infolook
Infolook biedt standaard technologie die het mogelijk maakt de informatievoorziening binnen organisaties te stroomlijnen en digitaliseren. Infolook levert zowel de content als wel de begeleiding van het hele traject: van consultancy tot realisatie, van idee tot applicatie. Eenvoudig gesteld, verzorgt Infolook het totale traject dat leidt van informatietechnologie naar business intelligence. De integratie van externe content met interne informatiebronnen staat hierbij centraal. Infolook focust met name op de zakelijke en financiële informatievoorziening en is gespecialiseerd op het gebied van kennismanagement, e-banking en e-publishing.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie